ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 12:33
29°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Πολιτική

ΥΠΕΣ: Η κυβέρνηση δεν έκλεισε καμία πόρτα στους Δήμους

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

«Ικανοποίησε το σύνολο των αιτημάτων προτού καν αυτά υποβληθούν με την επιστολή της Ένωσης Δήμων Κύπρου προς το ΥΠΕΣ», αναφέρει το Υπουργείο

Το Υπουργείο Εσωτερικών απέρριψε με σημερινή του ανακοίνωση δημοσίευμα ειδησεογραφικής ιστοσελίδας ότι «η κυβέρνηση στην οποία αποτάθηκαν οι δήμοι, τους έκλεισε ευγενικά την πόρτα…»,

«Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έκλεισε καμμιά πόρτα στους Δήμους αλλά αντιθέτως ικανοποίησε το σύνολο των αιτημάτων τους προτού καν αυτά υποβληθούν με την επιστολή της Ένωσης Δήμων Κύπρου προς το ΥΠΕΣ στις 30 Μαρτίου 2020», αναφέρει το ΥΠΕΣ και παραθέτει τα μέτρα που έχουν ληφθεί.

Ειδικότερα, το ΥΠΕΣ σημειώνει ότι επισπεύθηκε η καταβολή της πρώτης δόσης της κρατικής χορηγίας προς τους Δήμους η οποία και καταβλήθηκε μέχρι τις 13 Μαρτίου 2020 και ότι Καταβλήθηκε η χορηγία έναντι της απώλειας εσόδων από την κατάργηση διαπυλίων.

Όπως αναφέρεται, μέχρι τις 26 Μαρτίου σε όσους Δήμους υπέβαλαν τα αναγκαία στοιχεία καταβλήθηκε η πρώτη δόση της οικονομικής βοήθειας έναντι της απώλειας εσόδων από την κατάργηση του επαγγελματικού φόρου.

Το ΥΠΕΣ αναφέρει ακόμη ότι εισηγήθηκε και θα καταβληθεί μέχρι τέλος Απριλίου 2020 η 2η δόση της κρατικής χορηγίας ώστε να ενισχυθεί η ρευστότητα των δήμων και ότι ανεστάλησαν για διάστημα 3 μηνών, οι προς το κράτος οφειλόμενες δόσεις για διάφορους λόγους, όπως μισθώματα που αφορούν συμβάσεις για Τ/Κ περιουσίες, καθυστερημένες οφειλές για απαλλοτριώσεις και μισθώματα γης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αναστάληκε η πληρωμή των δόσεων προς τραπεζικά ιδρύματα τουλάχιστον για ένα έτος χωρίς πρόσθετη επιβάρυνση μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2020, σύμφωνα με τον σχετικό Νόμο που ψήφισε η Βουλή των Αντιπροσώπων και ότι έγινε διευθέτηση ώστε οι εκκρεμούσες οφειλές των Δήμων προς την Α.Η.Κ. για τον οδικό φωτισμό, και οι οποίες ήταν πληρωτέες μέχρι 30 Απριλίου 2020 να πληρωθούν τμηματικά σε 4 μηνιαίες δόσεις.

«Αναμφίβολα οι δυσκολίες που ο τόπος αντιμετωπίζει ως αποτέλεσμα της πρωτόγνωρης πανδημίας δεν θα μπορούσαν να αφήσουν ανεπηρέαστες τις Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η κυβέρνηση και το αρμόδιο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση Υπουργείο Εσωτερικών ήταν και θα είναι, στο μέτρο των δυνατότητων μας υποστηρικτικό στις τοπικές αρχές ώστε αυτές να μπορέσουν να επιτελέσουν τον ρόλο που εμείς θέλουμε να τους προσδώσουμε με τη μεταρρύθμιση», αναφέρει το ΥΠΕΣ, εκφράζοντας την ελπίδα ότι το συγκεκριμένο άρθρο ήταν το αποτέλεσμα ελλιπούς ή λανθασμένης πληροφόρησης του συντάκτη του.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ