ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τον Ιούνιο στο Ριάλτο Λεμεσού πολλά και ενδιαφέροντα

Ένας μήνας γεμάτος χορός, θέατρο και μουσική απ' όλη την Ευρώπη

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ο Ιούνιος 2016 στο Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό είναι πολύ πλούσιος, μιας και θα φιλοξενηθούν ποικίλες εκδηλώσεις που καλύπτουν όλα τα γούστα. Στις εκδηλώσεις που προγραμματίζει το Ριάλτο για τον Ιούνιο θα συμμετάσχουν καλλιτέχνες όχι μόνο από την Κύπρο αλλά και από την Ευρώπη. 

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

1 Ιουνίου Τετάρτη, 20:30
Black / White: Hevel (25’), Τhe man upstairs' (20’)
RACHEL ERDOS & DANCERS (Ισραήλ)
Μία παράσταση από τη βραβευμένη χορογράφο από το Τελ Αβίβ. Στο πρώτο, γεμάτο αδρεναλίνη, μέρος, έξι άντρες χορευτές ερευνούν την αρσενικότητα: από την τεστοστερόνη και την εξουσία, στην ευαισθησία και τη μοναξιά. Στο δεύτερο μέρος της παράστασης, τρεις χορευτές ερμηνεύουν τον ρόλο τους κάτω από κόκκους άμμου. Εμπνευσμένο από τις κινήσεις μίας εβραϊκής τελετουργίας, στο έργο αυτό οι χορευτές θέτουν υπό αμφισβήτηση την πίστη που έχει τις ρίζες της στη λατρεία μιας ανώτερης δύναμης και εκείνη που πηγάζει από τη δύναμη της κοινότητας. Εισιτήρια: € 5

3 Ιουνίου Παρασκευή, 20:30 
Ghost Track (75’)
LEINEROEBANA (Ολλανδία)
Μία ομάδα χορού με βασικούς συντελεστές τους χορογράφους Andrea Leine και Harijono Roebana που κατέχει σημαντική θέση στην ολλανδική και διεθνή χορευτική σκηνή τα τελευταία 25 χρόνια, παρουσιάζει ένα έργο όπου τα αντίθετα έλκονται: Ευρώπη και Ινδονησία, σύγχρονο και παραδοσιακό, μουσική και χορός. Στα στοιχεία αυτά υπάρχει μια αλληλεπίδραση: μαγνητίζοντας τις διαφορές του άλλου, ενώνονται και μετατρέπονται μαζί σε κάτι νέο. Μια εξερεύνηση του Άλλου και, συνεπώς, του εαυτού και των παραδόσεών μας.

8 Ιουνίου Τετάρτη 20:30 
Sisyphos has been a woman (60’) 
COOPERATIVA MAURA MORALES (Γερμανία)
Μία ομάδα σύγχρονου χορού με επικεφαλής την χορεύτρια και χορογράφο Maura Morales και τον κιθαρίστα, συνθέτη και sound artist Michio. Το έργο εξετάζει την αδυσώπητη αιωνιότητα της ανδροκεντρικής κοινωνίας μας. Σαν τον μυθικό Σίσυφο, οι γυναίκες κουβαλάνε μάταια τον βράχο στην κορυφή του βουνού, ενώ εκείνος τις στέλνει ξανά πίσω στην άβυσσο. Μήπως οι γυναίκες έχουν αποτύχει; Αν ναι, γιατί; Εξαιτίας του ρόλου τους; Ή του εαυτού τους; 


10 Ιουνίου Παρασκευή, 21:00
 

Συνοικία το όνειρο, (94’)
ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ
ΘΕΡΙΝΟ ΡΙΑΛΤΟ
Μια ταινία με ένα πολύ δυνατό καστ ηθοποιών (Αλέκος Αλεξανδράκης, Αλίκη Γεωργούλη, Μάνος Κατράκης), η οποία εντυπωσίασε λόγω της ευαίσθητης σκηνοθετικής ματιάς του Αλέκου Αλεξανδράκη και των δυνατών κοινωνικών μηνυμάτων της. Ένας άρτι αποφυλακισμένος νέος προσπαθεί να βγάλει χρήματα, την ίδια στιγμή που η αγαπημένη του βλέπει άλλους άνδρες, και ο αδερφός της προσπαθεί να συνεισφέρει στα οικονομικά της οικογένειας. 


14 Ιουνίου Τρίτη, 20:30
  

Souffle (60’)
DA MOTUS! Antonio Buhler & Brigitte Meuwly
(Ελβετία)
Σώματα και φωνές προσελκύονται, απωθούνται, διεγείρουν συναισθήματα και εναλλαγές, φθάνοντας στην εφήμερη σφαίρα, εκεί όπου όλα διαλύονται, όπου η αναπνοή εγκαταλείπει την εγκόσμια φύση της για να επιστρέψει εκ νέου στις άδηλες ρίζες της. Η ομάδα ιδρύθηκε το 1987 από τους Antonio Bühler και Brigitte Meuwly κι έχει συμμετάσχει σε διεθνή φεστιβάλ σε πάνω από 200 πόλεις και 44 χώρες. 


16 Ιουνίου Πέμπτη, 20:30 
Μουσικό Ψηφιδωτό
ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΚΥΠΡΟΥ
Το σαντούρι και το ευφώνιο πρωταγωνιστούν σε έργα εφτά συνολικά συνθετών από Αρμενία, Ελλάδα, Λευκορωσία, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ, με πιο γνωστό ίσως τη σουίτα Τα Πουλιά του Ιταλού Ottorino Respighi. Σολίστ: Αγγελίνα Τκάτσεβα (σαντούρι), Jamie McVicar (ευφώνιο). Μαέστρος: Άλκης Μπαλτάς


17 Ιουνίου Παρασκευή 19:00 

Μην γελάς με την Αγάπη (180’)
PEDRO CALDERON DE LA BARCA

Μια μουσική κωμωδία που διαδραματίζεται στην Ισπανία του 17ου αιώνα. Οι μαγευτικές περιπέτειες των πρωταγωνιστών συνοδεύονται από χορούς και ζωντανό τραγούδι, ντυμένα με την εξαιρετική μουσική του Μαξίμ Ντουναϊέβσκη και την ποίηση του Γιούρι Ριαζάντσεβ. Με τους Όσκαρ Κουτσέρα, Ίγγορ Λιβάνοβ, Άννα Νιέβσκαγια κ.ά.
Στα Ρωσικά.


21 Ιουνίου Τρίτη @ Πλατεία Ηρώων
Παγκοσμια μερα μουσικης
Monsieur doumani & drumble beats

H Alliance Française και το Θέατρο Ριάλτο γιορτάζουν την Παγκόσμια Μέρα Μουσικής με το γνωστό σχήμα των Αντώνη Αντωνίου (τζουρά), Άγγελο Ιωνά (κιθάρα) και Δημήτρη Γιασεμίδη (πνευστά), o τελευταίος δίσκος των οποίων έφτασε στο Νο.1 στα Transglobal World Music Chart. Eπικεντρώνονται στη διασκευή κυπριακών παραδοσιακών κομματιών, προσθέτοντας ένα ιδιαίτερο σύγχρονο χρώμα στον ήχο και στη διάθεσή τους, και συνθέτουν κυπριακά τραγούδια που αντλούν έμπνευση από τη σύγχρονη κυπριακή κοινωνία. Τη συναυλία θα ανοίξουν οι Drumble Beats, ένα εφηβικό σχήμα κρουστών που από το 2013 παίζουν υπό την καθοδήγηση του δασκάλου τους Roger Heinrich.
Είσοδος Ελεύθερη


22 Ιουνίου Τετάρτη, 20:30
Correction (50’)
VERTEDANCE (Τσεχία

Η ομάδα χορού ιδρύθηκε το 2004 από τις χορεύτριες και χορογράφους Veronika Knytlová και Tereza Ondrová και από τον σχεδιαστή φωτισμού Pavel Kotlík. Το έργο αποδεικνύει ότι η επίτευξη της ελευθερίας συνοδεύεται συχνά από απώλεια, ενώ η έλλειψη ελευθερίας λήψης αποφάσεων μπορεί επίσης να σημαίνει άνεση, ανακούφιση, οικειότητα, αφοσίωση – ακόμη κι ευτυχία.


24 Ιουνίου Παρασκευή, 19:30 
Το παιχνίδι του τζιν (150’)
DONALD L. COBURN
Sovremennik theatre
RUSSIAN THEATRE SCREENINGS

Μια τραγική κωμωδία με ήρωες δύο ανθρώπους της τρίτης ηλικίας σ’ ένα γηροκομείο. Παίζοντας χαρτιά ξεκινούν μακροσκελείς διαλόγους για τις οικογένειές τους και τη ζωή τους στον έξω κόσμο πριν μπουν στον οίκο ευγηρίας. Πρωταγωνιστούν οι κορυφαίοι ηθοποιοί του κινηματογράφου & του θεάτρου Liya Akhedzhakova και Valentin Gaft. Στα Ρωσικά με ελληνικούς υπότιτλους.

26 Ιουνίου Κυριακή 20:30@ Πλατεία Ηρώων
El Niño y la Verdad

15μελές κουβανέζικο συγκρότημα με επικεφαλής τον τραγουδοποιό Emilio Frias. Η μουσική τους με τις rumba, guaracha and trova επιρροές της, είναι μοναδική και το πρώτο τους CD Llego La Verdad έχει κατακτήσει το κοινό της Κούβας και της Ευρώπης.
Είσοδος Ελεύθερη


28 Ιουνίου Τρίτη 21:00
Μια λατέρνα μια ζωή (90΄)
ΘΕΡΙΝΟ ΡΙΑΛΤΟ

Ένας λατερνατζής (Ορέστης Μακρής) χάνει τη γυναίκα και συντετριμμένος από το γεγονός αρνείται να μεγαλώσει το παιδί τους και το δίνει σε μια οικογένεια για να το μεγαλώσει. Η κοπέλα (Τζένη Καρέζη) μεγαλώνει με ανέσεις, και ο αληθινός της πατέρας ντρέπεται να τη συναντήσει, ώσπου εκείνη ερωτεύεται ένα φτωχό μουσικό (Πέτρος Φυσσούν) και οι θετοί γονείς της αρνούνται να δεχτούν το δεσμό τους. Σκηνοθεσία: Σωκράτης Καψάσκης. Μουσική: Μάνος Χατζιδάκις. 


30 Ιουνίου Πέμπτη 20:30 @ Πλατεία Ηρώων
Σονάτα για 4 σκυλιά (75’) 
COMPAGNIE 100 ISSUES (Γαλλία)

Το έργο αυτό, που προορίζεται για ανοιχτούς χώρους και πλατείες, θα μπορούσε να ονομάζεται Η σειρά σου, Avatar 2, Προσαρμόσου ή χάνεις. Οι δημιουργοί, προβληματιζόμενοι για το μέλλον τους, αλλά και το μέλλον της ίδιας της ομάδας, εξετάζουν το πώς σχηματίζεται ένα σύνολο παρά τις ηλικιακές, κοινωνικές, πολιτικές και καλλιτεχνικές διαφορές. Είσοδος Ελεύθερη

  

Λευκωσία – Θέατρο Παλλάς

• 1/6 Κύπρος - ΦΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ Εύη Δημητρίου, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΙΧΑΗΛ, ΑΜΦΙΔΡΟΜΟ ΧΟΡΟΘΕΑΤΡΟ Έλενα Χριστοδουλίδου
• 3/6 Ισραήλ - Black / White - Rachel Erdos & Dancers
• 16/6 Ελβετία – Souffle - Da Motus Antonio Buhler & Brigitte Meuwly
• 23/6 Τσεχία – Correction - VerTeDance & Jiri Havelka



Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

X