ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 22:50
28°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Πολιτισμός

Ανοικτό κάλεσμα για υποβολή κυπριακών ταινιών Kινουμένων Σχεδίων

Newsroom K

Για το Εθνικό Διαγωνιστικό του 19oυ Διεθνούς Φεστιβάλ του Σινεμά Animation στην Ύπαιθρο Όψεις του Κόσμου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Animation της Κύπρου «Όψεις του Κόσμου» ανακοινώνει την έναρξη υποβολής κυπριακών παραγωγών ταινιών Animation στο εθνικό διαγωνιστικό πρόγραμμα της 19ης έκδοσης του Διεθνούς Φεστιβάλ του Σινεμά Animation στην Ύπαιθρο, που θα πραγματοποιηθεί από τις 9 μέχρι τις 12 Αυγούστου 2020 στο χωριό Σαλαμιού της επαρχίας Πάφου.

Το Κυπριακό διαγωνιστικό αποσκοπεί διαχρονικά στη στήριξη, ανάπτυξη και προβολή των τοπικών παραγωγών. Οι κυπριακές ταινίες διαγωνίζονται για το Κυπριακό Βραβείο πλάι σε κορυφαίες διεθνείς παραγωγές ταινιών animation από κάθε γωνιά του πλανήτη. Δικαίωμα υποβολής για το Κυπριακό Τμήμα έχουν Κύπριοι σκηνοθέτες που ζουν και εργάζονται στην Κύπρο ή το εξωτερικό.

 

Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν ταινίες Animation μικρού μήκους που δημιουργήθηκαν μετά την 1η Ιανουαρίου 2019.  Η βράβευση των ταινιών που θα συμμετάσχουν θα ανατεθεί σε τριμελή διεθνή κριτική επιτροπή, τα ονόματα της οποίας θα ανακοινωθούν στη συνέχεια. To φεστιβάλ αποτελεί ετήσιο θεσμό και στηρίζεται από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν την ευκαιρία να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής μέχρι τις 30 Ιουνίου 2020. Λεπτομέρειες σχετικά με τους όρους και την αίτηση συμμετοχής μπορούν να εξασφαλιστούν στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ www.animafest.com.cy .

 

Το χρηματικό βραβείο για την Καλύτερη Κυπριακή ταινία αξίας 500 ευρώ είναι χορηγία της Τράπεζας Κύπρου.

 Δείτε εδώ τις κριτικές επιτροπές και τους βραβευθέντες από τις προηγούμενες εκδόσεις, καθώς και τους καταλόγους προηγούμενων εκδόσεων του Φεστιβάλ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ