ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
Βιβλίο

4o Διεθνές Poetry Slam Cyprus, 2021

Newsroom K

Ολοι οι ποιητές-Slammers συμμετέχουν με βιντεοποιήματα

Την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021 από τις 5 μέχρι τις 7:30 το απόγευμα διοργανώνεται διαδικτυακά το 4o Διεθνές Poetry Slam Cyprus, 2021 στο οποίο όλοι οι ποιητές-Slammers θα συμμετάσχουν με βιντεοποιήματα. Μάλιστα, στον φετινό διαγωνισμό, το κοινό θα μπορεί να ψηφίζει. Στο 4ο Διεθνές Poetry Slam έχουν προσκληθεί 6 Slammers από το εξωτερικό, οι Ze Mistsoς από την Ελλάδα / Filip Koryta από τη Δημοκρατία της Τσεχίας / Jonna Nummela από τη Φινλανδία / Katharina Wenty από την Αυστρία / Kevin Amse από το Βέλγιο / Sofie Frost από τη Νορβηγία

Παράλληλα, ανακοινώθηκε ανοικτή πρόσκληση, στην οποία ανταποκρίθηκαν και θα λάβουν μέρος οι Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου - Κύπρος / Anna Tikhomirova - Ρωσία / Manuella Marnero - Ελλάδα / Hüseyin Bahca - Κύπρος / Σοφία Κανικλίδου – Κύπρος / Ανδρέας Τιμοθέου - Κύπρος / Νora Nadjarian - Κύπρος / Μιχαήλ-Άγγελος Εγγλέζος - Κύπρος / Shreya Aneja – Ινδία / Sam Stewart – Ηνωμένο Βασίλειο / Σωτηρία Κυρμανίδου – Ελλάδα / Αργύρης Λοΐζου -Κύπρος / Kathleen Rudy – Ηνωμένο Βασίλειο / Μαρία Κούβαρου – Κύπρος.

 

Η εκδήλωση

Στο πρώτο μέρος θα διαγωνιστούν όλοι οι ποιητές-slammers που ανταποκρίθηκαν στην ανοικτή πρόσκληση. Θα επιλεγούν οι 6, από τους οποίους θα αναδειχθεί ο National Champion, ο 2ος και ο 3ος νικητής. Στο δεύτερο μέρος θα διαγωνιστούν 12 ποιητές-slammerς. Οι 6 επιλεγέντες στο πρώτο μέρος και οι 6 από το εξωτερικό. Θα επιλεγούν οι 6, από τους οποίους θα επιλεγεί ο Poetry Slam Cyprus 2021 Champion, ο 2ος και ο 3ος νικητής. Οι 2 νικητές, ο National Champion και ο Poetry Slam Cyprus Champion 2021 θα πάρουν βραβείο €100 ο καθένας. Οι προηγούμενες διοργανώσεις του Poetry Slam Cyprus το 2017, 2018 και 2019, είχαν μεγάλη επιτυχία. Ο Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου, φιναλίστ το 2017, εκπροσώπησε την Κύπρο στον 6ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Slam στη Βουδαπέστη τον Νοέμβριο του 2019, και ο National Champion το 2019, Αργύρης Λοΐζου, εκπροσώπησε την Κύπρο στον 7ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Πυέλου που πραγματοποιήθηκε στο Μάριμπορ της Σλοβενίας στις 5 - 6 Δεκεμβρίου 2020.

 

5μελης Κριτική Επιτροπή

Η πενταμελής Κριτική Επιτροπή αποτελείται από τους: Λέα Μαλένη – ηθοποιό και σκηνοθέτρια, Κώστα Μάντζαλο – εικαστικό καλλιτέχνη και πανεπιστημιακό, Πάμπο Κουζάλη – ποιητή, διευθυντή του Πολιτιστικού Κέντρου Παράκεντρο, Χρίστο Τσιαήλη – ποιητή, βοηθό σκηνοθέτη και Μαριλένα Ζακχαίου – ποιήτρια, πανεπιστημιακός. Την εκδήλωση θα παρουσιάζουν οι ηθοποιοί: Μαρία Παπακώστα (ελληνικά) και Philip Kkalas (αγγλικά).

 

Το Poetry Slam

Το Poetry Slam είναι ένας διαγωνισμός ποίησης στον οποίο οι συμμετέχοντες απαγγέλουν την πρωτότυπη δουλειά τους, δραματοποιώντας την ταυτόχρονα. O ποιητής-slammer, έχει στη διάθεσή του μάξιμουμ 3 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα. Ένα Poetry Slam προκαλεί και προσκαλεί όλες τις ποιητικές φωνές, διαφόρων παραδόσεων, υφών και προσεγγίσεων, να παρουσιάσουν το ποίημά τους με τρόπο που να μεταδώσουν ό,τι πραγματεύεται το ποίημα, είτε είναι πολιτικό, ερωτικό, κοινωνικό, κλπ. θέμα. Οι παραστάσεις αυτές, γκρεμίζουν τα σύνορα μεταξύ ποιητή-slammer, κριτών και κοινού, απελευθερώνοντας τον λόγο.

Παρακολουθήστε στο facebook (https://fb.me/e/1aKUDHsSb) την εκδήλωση

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ