ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 10:39
28°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Βιβλίο

Εκδήλωση με τίτλο: «Έχει ο Κάφκα χιούμορ;» διοργανώνει το Βιβλιοτρόπιο

Newsroom K

Συμμετέχουν η κριτικός λογοτεχνίας Τίνα Μανδηλαρά και ο συγγραφέας, μεταφραστής Σπύρος Γιανναράς

Το Βιβλιοτρόπιο με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Τσεχικής Δημοκρατίας διοργανώνει εκδήλωση για τον συγγραφέα Φραντς Κάφκα με τίτλο «Έχει ο Κάφκα χιούμορ;». Στην εκδήλωση συμμετέχουν η κριτικός λογοτεχνίας Τίνα Μανδηλαρά και ο συγγραφέας, μεταφραστής Σπύρος Γιανναράς,

«Ολόκληρη η ζωή του Κάφκα, η ερμηνεία της σκέψης του, ακόμα και το έργο του βασίζονται σε μια βαθιά παρεξήγηση: ότι παραήταν “καφκικός”. Ο Μαξ Μπροντ αλλοίωσε σε μεγάλο βαθμό τα γραπτά του, οι βιογράφοι του παρεξήγησαν το ελεύθερο, νιτσεικό πνεύμα του και οι κριτικοί λογοτεχνίας δεν κατάλαβαν ότι το όπλο του Κάφκα απέναντι στον παραλογισμό του σύγχρονου κόσμου ήταν το ξεχωριστό του χιούμορ. Πρόκειται για μια ειρωνεία που νικά τις μονοδιάστατες εξηγήσεις, αποκαλύπτει τη δημιουργική δύναμη της αμφισημίας και μετατρέπει τη λογοτεχνία σε ένα ατελείωτο παιχνίδι γεμάτο συμβολισμούς, σχήματα και νέες προτάσεις για να δούμε τα πράγματα αλλιώς. Πρόκειται για έναν διαφορετικό τρόπο για να επιβιώσουμε στον σύγχρονο κόσμο-μια απλή απόδειξη ότι ο Κάφκα όχι μόνο δεν είναι δυσάρεστος αλλά μπορεί να μας γεμίσει δύναμη-και γιατί όχι;-να μας κάνει να γελάμε.»

 

20λεπτη δράση «Αγαπημένε μου πατέρα»

Στην εκδήλωση συμμετέχει και το τμήμα ενηλίκων του θεατρικού εργαστηρίου ΜΙΤΟΣ με εμψυχώτρια την Έλενα Αγαθοκλέους με την 20λεπτη δράση «Αγαπημένε μου πατέρα», η οποία είναι εμπνευσμένη από την επιστολή του Φρανς Κάφκα «Γράμμα στον πατέρα».

Ο Κάφκα, το 1919, όταν ήταν 36 χρονών, είχε ενοικιάσει ένα δωμάτιο στην πανσιόν Stüdl, λίγο έξω από την Πράγα και επί 9 ημέρες έγραφε ένα γράμμα στον πατέρα του. Πρόκειται για ένα πρωτοφανή σκληρό απολογισμό, που δεν έφτασε ποτέ στον παραλήπτη του.

 Συντελεστές του δρώμενου είναι οι ηθοποιοί Αντωνία Αντώρκα, Θέμις Θεοφάνους, Μικαέλλα Κυπριανού, Μαρία Μάρκου και Μαρίνα Χατζηθεολόγου. Στη φωνή ο Γιώργος Τριχόπουλος. Ηχητικό τοπίο η Μαριάννα Μιχαήλ, σε σκηνοθεσία Έλενας Αγαθοκλέους.

Πληροφορίες

Πότε/Πού:  Τετάρτη 13 Νοεμβρίου, ώρα 7:30 μ.μ., Παλιό Ξυδάδικο, Γενεθλίου Μιτέλλα, Λεμεσός

Επικοινωνία: Τηλέφωνο 99 667599, https://www.facebook.com/bibliotropio.org

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ