ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
ΒΙΒΛΙΟ

Κύπριοι συγγραφείς: Ψηφιοποίηση και πώληση των βιβλίων τους στη βιβλιοθήκη Read

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Όλα τα έσοδα θα αποδίδονται στους συγγραφείς

Η ψηφιακή βιβλιοθήκη Read καλεί τους Κυπρίους συγγραφείς να εκδώσουν και να διανείμουν τα βιβλία τους στο νέο ράφι της με την ονομασία «Νέες Κυπριακές Εκδόσεις». Η βιβλιοθήκη αναλαμβάνει να διανείμει επί πληρωμή στην τιμή που θα θέσει ο συγγραφέας μέσω του Apple iTunes και του Google Play Store. Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις αφαιρουμένων των ποσοστών που ορίζουν η Apple και η Google θα αποδίδονται στους συγγραφείς. Θα υπάρχει δυνατότητα ψηφιοποίησης βιβλίων σε μορφή ePub3 από τη βιβλιοθήκη με χαμηλό κόστος.

Το νέο ράφι θα λειτουργήσει στις αρχές του 2021 και η βιβλιοθήκη δέχεται αιτήσεις για έκδοση και ψηφιοποίηση των βιβλίων από τις 22 Οκτωβρίου 2020. Θα γίνονται δεκτά βιβλία μόνο σε μορφή ePub3.

Τι είναι η εφαρμογή Read Library;

Είναι η προσπάθεια δημιουργίας της μεγάλης ψηφιακής βιβλιοθήκης της Κύπρου, η οποία δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα και στηρίζεται από ιδιωτική πρωτοβουλία που θέλει να συμβάλει στην ψηφιοποίηση της χώρας.

Πόση επιτυχία έχει μέχρι στιγμής αυτή η προσπάθεια;

Σήμερα η βιβλιοθήκη Read φιλοξενεί και διανέμει δωρεάν 635 ψηφιακά βιβλία και περιοδικά, τα περισσότερα από τα οποία διατίθενται στην κορυφαία τεχνολογική μορφή e-pub3, όπως δηλαδή τα βιβλία που φιλοξενούνται στα Amazon Kindle και iBooks. Έχουν ψηφιοποιηθεί σε αυτήν τη μορφή τα περισσότερα βιβλία Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου, αλλά και βιβλία-θησαυροί της ιστορίας της Κύπρου όπως το Οδοιπορικόν Μαυροβουνίου, η Ιστορία του Βίου μου, τα Άπαντα του Νίκου Κρανιδιώτη, οι Κυπριακές Επιστολές του Σεφέρη και άλλα πολλά. Σήμερα οι ενεργοί μηνιαίοι χρήστες της βιβλιοθήκης έχουν ξεπεράσει τις 3000 και έχουν κατεβάσει περισσότερες από 11300 βιβλία. Όλα αυτά τα στοιχεία μπορεί να τα δει κάποιος μέσα στην εφαρμογή σε πραγματικό χρόνο. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας η χρήση της βιβλιοθήκης αυξήθηκε κατά 300%.


Η προσπάθεια γίνεται δυνατή με τη στήριξη της Τράπεζας Κύπρου, της Logicom και του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Είναι μια πρωτοβουλία της εφημερίδας Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ με την τεχνολογική στήριξη και ανάπτυξη της AYLON Value Development.

Για περισσότερες πληροφορίες read@sppmedia.com 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ