ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 08:23
27°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Βιβλίο

Παρουσίαση του μυθιστορήματος «Ο αρωματοποιός»

Newsroom K

Ο αρωματοποιός ως ποιητική αλληγορία της καλλιτεχνικής δημιουργίας

O Όμιλος Λογοτεχνίας και Κριτικής και ο Πολυχώρος Λόγου και Τέχνης ΡΟΕΣ παρουσιάζουν το μυθιστόρημα της Άνδρης Χριστοφίδου Αντωνιάδου «Ο αρωματοποιός» (Β΄ έκδοση: 2019) στη Λευκωσία.

Όπως σημειώνει ο Κυριάκος Ιωάννου, το μυθιστόρημα της Χριστοφίδου Αντωνιάδου «αρωματεί και μυρωδία μυρίζει» (Α. Σκλέντζας), αφού έχει όλα εκείνα τα στοιχεία και τις αρετές τα οποία επιρρωνύουν την άποψη ότι πρόκειται για ένα αξιόλογο μυθιστόρημα που αξίζει να διαβαστεί όχι μόνο για την αισθητική απόλαυση που προσφέρει αλλά και για την ικανότητα της συγγραφέως να ανασυνθέτει παλιότερες εποχές του «φιλικού μας κόσμου».

Ο Λεωνίδας Γαλάζης υποστηρίζει ότι, με βάση την αντιπαραβολή, από τη συγγραφέα, της αρωματοποιίας προς τη μουσική σύνθεση και δημιουργία, η αρωματοποιία και η μύηση του πρωταγωνιστή Κώστα σε αυτήν λειτουργούν στο μυθιστόρημα ως ποιητική αλληγορία της καλλιτεχνικής δημιουργίας, υπό την ευρεία της έννοια, από την άποψη ότι αυτή προϋποθέτει μακρόχρονη μαθητεία στην προγενέστερη παράδοση, σκληρή εργασία, φαντασία και επινοητικότητα.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Χαιρετισμοί από την Αντιγόνη Παπαδοπούλου, πρώην Ευρωβουλευτής και τον δρ. Λεωνίδας Γαλάζης, Πρόεδρος Ομίλου Λογοτεχνίας και Κριτικής.

Η Παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει απο τούς δρ. Κυριάκος Ιωάννου, Φιλόλογος-Νεοελληνιστής και δρ. Λεωνίδας Γαλάζης, Φιλόλογος-Ποιητής.

Η ανάγνωση αποσπασμάτων από το μυθιστόρημα θα διαβάσει ο Nομικός Σωτήρης Χριστοφή και η αντιφώνηση θα γίνει από τη συγγραφέα.

 

Πληροφορίες

Πότε/Πού: Πολυχώρο Λόγου και Τέχνης ΡΟΕΣ, Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019 στις 19:30, Αρχιεπισκόπου Κυπριανού 79Α, Λευκωσία

Επικοινωνία: Τηλέφωνο 22 250652

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ