ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 07:50
24°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Εικαστικά

Δημιουργίες του Μανόλο Μπλάνικ σε αριστουργήματα τέχνης της συλλογής Wallace

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Παρουσιάζεται μία επιλογή 150 σχεδίων υποδημάτων από το ιδιωτικό αρχείο του δημιουργού σε έκθεση στο Λονδίνο

Στις 10 Ιουνίου το Μουσείο "The Wallace Collection" στο Λονδίνο άνοιξε τις πύλες του για μια νέα έκθεση - φόρο τιμής στο έργο του πιο διάσημου σχεδιαστή υποδημάτων Μανόλο Μπλάνικ (Manolo Blahnik).

Στην έκθεση με τίτλο "An Enquiring Mind: Manolo Blahnik at the Wallace Collection" παρουσιάζεται μία επιλογή 150 σχεδίων υποδημάτων από το ιδιωτικό αρχείο του δημιουργού, ανάμεσα στα μπαρόκ αριστουργήματα της συλλογής Wallace.

Συνεπιμελητές της έκθεσης που αποτελεί ένα πρωτόγνωρο ταξίδι στη δημιουργική διαδικασία του υποδηματοποιού και εξυμνεί την πολυετή γοητεία των σχεδίων του είναι ο ίδιος ο Μανόλο Μπλάνικ και ο διευθυντής του Μουσείου δρ. Σαβιέρ Μπρέι.

Σε κάθε μία από τις 10 αίθουσες του Μουσείου παρουσιάζεται ένα θέμα που συνδέεται με το έργο του Μανόλο Μπλάνικ, το θέατρο και την Commedia dell`arte, τη μόδα με πηγή έμπνευσης την πατρίδα του, την Ισπανία, το ροκοκό στιλ του 18ου αιώνα, καθώς και την προσωπική του ερμηνεία για το "αγγλικό στοιχείο".

Στόχος της έκθεσης είναι η πρόκληση "διαλόγου ανάμεσα στο παλιό και το νέο, την τέχνη και τη χειροτεχνία, το πραγματικό και τη φαντασία", όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές της. Το Μουσείο The Wallace Collection αποτελεί σημείο αναφοράς για μένα από τις πρώτες μου μέρες στο Λονδίνο. "Ηταν - και παραμένει - ένα από τα αγαπημένα μουσεία με την πιο εκλεπτυσμένη επιλογή έργων τέχνης. Είναι απίστευτη τιμή να συμμετέχω στο πρότζεκτ και να παρουσιάζω το έργο μου στο Μουσείο" υπογράμμισε ο σχεδιαστής υποδημάτων.

Ενα από τα ξεχωριστά εκθέματα είναι οι γόβες σε καραμελένια χρώματα που σχεδίασε ο Μπλάνικ το 2006 για την ταινία "Marie Antoinette" της Σοφία Κόπολα, οι οποίες "συνυπάρχουν" στην αίθουσα Oval Drawing Room, μαζί με δύο φημισμένα ρομαντικά έργα ζωγραφικής, "The Swing" του Φραγκονάρ και "Mme Pompadour" του Φρανσουά Μπουσέ.

Είναι και η μοναδική αίθουσα στην οποία τα υποδήματα παρουσιάζονται σε ζευγάρια, όπως εξήγησε ο επιμελητής Σαβιέρ Μπρέι, επειδή "ζευγαρώνουν" σύμφωνα με το θέμα του έρωτα και του πάθους του Παρισιού του 18ου αιώνα που προκαλείται από την τέχνη. Νομίζω ότι είναι ένας πολύ καλός τρόπος να ανακαλύψει το κοινό τη συλλογή Wallace, είπε ο Σαβιέρ Μπρέι τονίζοντας ότι ο Μανόλο Μπλάνικ είναι ένα τα σπουδαιότερα μυαλά της μόδας στον κόσμο.

Η έκθεση "An Enquiring Mind: Manolo Blahnik" θα διαρκέσει έως την 1η Σεπτεμβρίου 2019.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ