ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 23:19
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Εικαστικά

Έκθεση του Michael Anastassiades: «Things that go together»

Δελτίο Τύπου

Εγινε πραγματικότητα χάρη στη στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, αλλά και της Τράπεζας Κύπρου

Μια έκθεση που όλοι αξίζει να επισκεφθούν έχει εγκαινιαστεί στο Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας (NiMAC). Πρόκειται για την αναδρομική δουλειά του αναγνωρισμένου σε διεθνές επίπεδο σχεδιαστή Michael Anastassiades, με τίτλο THINGS THAT GO TOGETHER, η οποία έγινε πραγματικότητα χάρη στη στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, αλλά και της Τράπεζας Κύπρου, στα πλαίσια της στήριξης που ο Τραπεζικός Οργανισμός παρέχει στην καινοτομία και στις καινοτομικές δράσεις.

Ο Michael Anastassiades, όπως είναι γνωστός στο εξωτερικό, ζει και εργάζεται στο Λονδίνο. Είναι Industrial Designer και συνεργάτης με διάσημους κατασκευαστές, όπως οι Flos, B&B Italia, Herman Miller, Cassina, Bang & Olufsen, Puiforcat, Fratelli Fantini κ.ά. Έργα του παρουσιάζονται στις μόνιμες συλλογές του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης της Νέας Υόρκης, του Ινστιτούτου Τέχνης του Σικάγου, του Μουσείου Victoria & Albert του Λονδίνου, του MAK της Βιέννης, του Συμβούλιου Καλών Τεχνών του Λονδίνου και του Κέντρου FRAC της Ορλεάνης στη Γαλλία.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους στη διάρκεια ξενάγησης τους στο χώρο μια μέρα πριν από τα εγκαίνια, εκ μέρους της Τράπεζας Κύπρου η Διευθύντρια Στρατηγικής και Επικοινωνίας, Δάφνη Προδρόμου, ανέφερε: «Η Τράπεζα Κύπρου, δέχτηκε πρόθυμα να στηρίξει την έκθεση του Michael Anastassiades, ενός καλλιτέχνη – υπόδειγμα, που αποδεικνύει με την ίδια την δουλειά του, πως η καινοτόμος ιδέα μπορεί να μεταφραστεί σε επιχειρηματικό σχέδιο, και να καταλήξει σε επιτυχία. Και μάλιστα πολύ έξω από τα στενά πλαίσια της Κύπρου. Αυτό ακριβώς στηρίζουμε μέσα από το πρόγραμμα μας IDEA, το ARIS στην Λεμεσό, σε αυτό το πλαίσιο περιλήφθηκε εξάλλου και η εκδήλωση Open Stage στην Φανερωμένη αλλά και άλλες που έχουν γίνει ή προγραμματίζονται στο άμεσο μέλλον».

Από την πλευρά του ο Διευθυντής του Δημοτικού Κέντρου Τεχνών Λευκωσίας (NiMAC) Δρ Γιάννης Τουμαζής, εξέφρασε την μεγάλη του χαρά για την διοργάνωση της έκθεσης Things that go together. «Είναι η πρώτη μεγάλη έκθεση διεθνώς στην οποία παρουσιάζεται το πολυσχιδές έργο του παγκόσμια καταξιωμένου Κύπριου ντιζάινερ, έργα του οποίου βρίσκονται στις συλλογές των μεγαλύτερων μουσείων του κόσμου. Ευελπιστούμε ότι η εντυπωσιακή αυτή έκθεση θα συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία της και σε άλλα μουσεία του εξωτερικού προβάλλοντας το πολύπλευρο ταλέντο του Αναστασιάδη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση του δύσκολου και απαιτητικού αυτού εγχειρήματος», ανέφερε ο κ. Τουμαζής.

Ο ίδιος ο Michael Anastassiades μας δήλωσε ότι η λέξη ‘αναδρομική’, ως προς τον τίτλο της έκθεσης, δεν είναι επακριβής. «Μια που συνήθως οι αναδρομικές εκθέσεις γίνονται στο τέλος της καριέρας κάποιου. Μπορούμε να την ονομάσουμε ως μέσης καριέρας έκθεση (mid-career), αφού πιστεύω ότι βρίσκομαι στα μέσα της διαδρομής. Την αντιμετωπίζω θα έλεγα ως μια έρευνα, μια στάση που έχω την τύχη να κάνω, ώστε να κοιτάξω πίσω και να δω ολόκληρη τη διαδρομή που έχω διανύσει. Αυτό θα με βοηθήσει πιστεύω να προχωρήσω», μας είπε.

Από τη Λευκωσία στα μεγάλα Μουσεία Μοντέρνας Τέχνης

Το έργο του σχεδιαστή, ο οποίος γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1967, παρουσιάζεται στις μόνιμες συλλογές του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης της Νέας Υόρκης (ΜΟΜΑ), του Ινστιτούτου Τέχνης του Σικάγο, του Μουσείου Victoria & Albert του Λονδίνου, του MAK της Βιέννης, του Συμβουλίου Καλών Τεχνών του Λονδίνου, του Κέντρου FRAC στη Γαλλία και αλλού. Είναι Βασιλικός Σχεδιαστής για τη Βιομηχανία (RDI) στη Βασιλική Εταιρεία Τεχνών. Συμμετέχει σε εκπαιδευτικά προγράμματα σε διεθνή ιδρύματα, όπως το Central Saint Martins, το Πανεπιστήμιο των Τεχνών του Λονδίνου και το ECAL στη Λωζάνη.

Στις πρόσφατες ατομικές του εκθέσεις περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων: «Reload the Current Page» στο Point Center for Contemporary Arts στη Λευκωσία, «Time and Again» στο Geymüllerschl.ssel /MAK στη Βιέννη, «Doings on Time and Light» στη Rodeo Gallery στην Κωνσταντινούπολη, «To Be Perfectly Frank» στο Svenskt Tenn στη Στοκχόλμη, «Kinetic Light 2 – Gold Pendulum» στο Norfolk House Music Room του Μουσείου Victoria & Albert στο Λονδίνο, στην Κυπριακή Προεδρία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, «13 Mobiles» στο Atelier Jesper στις Βρυξέλλες. Ειδικότερα, η Λεβέντειος Πινακοθήκη στη Λευκωσία του έχει αναθέσει τη δημιουργία επιτόπιων εγκαταστάσεων στον καθεδρικό ναό της Αγίας Σοφίας στο Λονδίνο.

Παράλληλα με την έκθεση, η οποία θα έχει διάρκεια μέχρι τις 20 Ιουλίου, το Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας (NiMAC) θα φιλοξενήσει μια σειρά εκδηλώσεων, συμπεριλαμβανομένων ξεναγήσεων, διαλέξεων, συζητήσεων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων, δραστηριοτήτων και εργαστηρίων. Επιπλέον, τον Μάιο του 2019 θα κυκλοφορήσει μια ειδική έκδοση από την Apartamento Publishing S.L., στην οποία θα συνεισφέρουν κείμενα οι Γιάννης Τουμαζής, Διευθυντής του Δημοτικού Κέντρου Τεχνών Λευκωσίας (NiMAC), Zoë Ryan, John H. Bryan, Πρόεδρος και Επιμελητής Αρχιτεκτονικής και Ντιζάιν στο Ινστιτούτο Τέχνης του Σικάγου, Emily King, Συγγραφέας Ντιζάιν και Επιμελήτρια, Έλενα Πάρπα, Συγγραφέας, Ερευνήτρια και Επιμελητήρια, Mario García Torres, Καλλιτέχνης και ο επιμελητής της έκδοσης, Alessandro Rabottini, Επιμελητής και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Miart.

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

 • Διάρκεια έκθεσης
  7 Μαρτίου – 20 Ιουλίου 2019
 • Ξεναγήσεις στα Ελληνικά:
  Τετάρτες 18:00
  13, 27 Μαρτίου | 10, 24 Απριλίου | 8, 22 Μαΐου | 12, 26 Ιουνίου | 10, 17 Ιουλίου 2019
  Απαιτείται κράτηση: Τηλ.: 22797400 (Δευ-Παρ 08:30-14:30)
 • Εκπαιδευτικά Προγράμματα:
  Για παιδιά ηλικίας 4-8 ετών
  Σάββατα, 10:30-12:30
  23 Μαρτίου | 6, 20 Απριλίου | 4, 18 Μαΐου | 8, 22 Ιουνίου 2019
  Απαιτείται κράτηση: Τηλ.: 22797400 (Δευ-Παρ 08:30-14:30)

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης:
Τρίτη – Σάββατο, 10:00-21:00

Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας (NiMAC)
19, Παλιάς Ηλεκτρικής, 1016 Λευκωσία, Τ: 22797400
info@nimac.org.cy
www.nimac.org.cy
www.facebook.com/NiMACnicosia/

http://studiomichaelanastassiades.com/

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ