ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
Εικαστικά

Η έκθεση «Cyprus Queer Perspectives» από την Accept - ΛΟΑΤΙ Κύπρου

Newsroom K

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας/ Ίδρυμα Σεβέρη

Η Accept - ΛΟΑΤΙ Κύπρου ανακοινώνει τη διεξαγωγή της έκθεσης Cyprus Queer Perspectives, μιας έκθεσης η οποία εστιάζει στις προοπτικές της κουήρ (queer) ζωής στην Κύπρο, στις εμπειρίες των queer καλλιτεχνών, στην ταυτότητα, στον ακτιβισμό, στην ιστορία και στο κίνημα.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 24 και 30 Σεπτεμβρίου 2020 στο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας/ Ίδρυμα Σεβέρη (CVAR/Severis Foundation), στην οδό Ερμού 285, 1017 Λευκωσία, με την υποστήριξη της Πρεσβείας του Βασιλείου των Κάτω Χωρών.

Θα γίνουν δύο εκδηλώσεις για την έναρξη και το κλείσιμο της έκθεσης, στις 24 και 30 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα, οι οποίες θα ξεκινούν στις 18.30.

Αρχής γενομένης της ανάγκης για εκπροσώπηση και προβολή των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων από την Κύπρο και όχι μόνο, αλλά και ξεκινώντας από την επιθυμία των ΛΟΑΤΚΙ+ καλλιτεχνών να συμμετάσχουν με ορατό τρόπο στο ευρύτερο φάσμα της κυπριακής κοινωνίας, η εν λόγω έκθεση αποσκοπεί στο να είναι μία από πρώτες πρωτοβουλίες που εστιάζουν στις προοπτικές της κουήρ (queer) ζωής στην Κύπρο, οι οποίες δεν έχουν ακόμη εξερευνηθεί πλήρως. Ως εκ τούτου, η εν λόγω έκθεση θα εστιάσει στις εμπειρίες των queer Κυπρίων καλλιτεχνών, καθώς και σε θέματα αλληλεπικαλυπτόμενων και μερικές φορές αλληλοαντικρουόμενων ταυτοτήτων, πολιτικού και κοινωνικού ακτιβισμού, την ιστορία και την εξέλιξη του queer κινήματος, και με απλά λόγια τα καλά και τα κακά του να είσαι queer άτομο στην Κύπρο.

Οι καλλιτέχνες θα αναδείξουν αυτές τις σκέψεις μέσα από τα έργα που εκτίθενται και θα θέσουν τα ακόλουθα ερωτήματα στους επισκέπτες: Πώς τα queer άτομα αντιλαμβάνονται και βιώνουν την Κύπρο και την κυπριακή κοινωνία; Πώς η κυπριακή κοινωνία αντιλαμβάνεται και βιώνει τα queer άτομα; Μπορούν η queer ταυτότητα και η κυπριακή “ταυτότητα” να είναι συμβατές; Και τέλος, από πού προέρχεται η κυπριακή queer ταυτότητα και πως εξελίσσεται;

Λαμβάνοντας υπόψη τις οδηγίες και τους περιορισμούς του Υπουργείου Υγείας, στο πλαίσιο της πανδημίας του κορωνοϊου Covid-19, η εναρκτήρια εκδήλωση για την έκθεση θα πραγματοποιηθεί με προγραμματισμένες επισκέψεις οι οποίες θα έχουν χρονική διάρκεια 30 λεπτών, με σταθερό μέγιστο αριθμό επισκεπτών για κάθε προγραμματισμένη επίσκεψη, σύμφωνα με το ισχύον κυβερνητικό διάταγμα. Για το σκοπό αυτό, η Accept - ΛΟΑΤΙ Κυπρου προχώρησε στην ετοιμασία μιας πλατφόρμας, έτσι ώστε οι επισκέπτες να έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν και να προ-κρατήσουν την ημέρα και ώρα επίσκεψής τους.

Περισσότερες Πληροφορίες

Πότε/Πού: Κέντρο Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας/ Ίδρυμα Σεβέρη (CVAR/Severis Foundation), μεταξύ 24 και 30 Σεπτεμβρίου 2020 στις 18:30. στην οδό Ερμού 285, 1017 Λευκωσία

Επικοινωνία: Επιλέξετε την ώρα επίσκεψής σας για την εναρκτήρια εκδήλωση στο: http://cyqp.eventbrite.com/ 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ