ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 23:56
24°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Εικαστικά

Η Κύπρια ζωγράφος Λουκιάνα Παπαδόπουλου στη διεθνή έκθεση Salon Art – Shopping 2019

Newsroom K

Θα διεξαχθεί στο Παρίσι από τις 18 μέχρι τις 20 Οκτωβρίου

Με τη ζωγραφική ενότητα « Αγνή Συνείδηση – Conscience Pure » η Κύπρια ζωγράφος Λουκιάνα Παπαδοπούλου συμμετέχει, για πέμπτη φορά, ως μια από τις λιγοστές επίλεκτες ξένες δημιουργούς, στη 25η Διεθνή Έκθεση Μοντέρνας Τέχνης Salon Art-Shopping, που διοργανώνεται από τις 18 μέχρι τις 20 Οκτωβρίου 2019 στον εκθεσιακό χώρο Carrousel του Μουσείου του Λούβρου.


Η εν λόγω έκθεση έχει αναδείξει τα τελευταία χρόνια πολύ σημαντικούς νέους καλλιτέχνες της ΣύγχρονήςΤέχνης, επιλέγοντας με αυστηρά κριτήρια τους συμμετέχοντες. Σκοπός της είναι να φέρει το φιλότεχνο κοινό σε άμεση επαφή με τους καλλιτέχνες, σε ένα χώρο ανταλλαγής ιδεών και ουσιαστικής επικοινωνίας. Επίσης, αποσκοπεί να καθορίσει καινούργιες τάσεις έκφρασης στα διεθνή εικαστικά δρώμενα. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα Art Salons της Γαλλίας, το οποίο προσελκύει κάθε χρόνο περισσότερους από 10.000 επισκέπτες. Ανάμεσα σ’αυτούς, επίσημους αξιωματούχους και εξέχουσεςπροσωπικότητες του καλλιτεχνικού χώρου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η έκθεση τυγχάνει υποστήριξης και προώθησης ισχυρών οργανισμών και ΜΜΕ, όπως:Fnac, Marie France, Le Figaro, Art Actuel, Le Journal des Arts, Sortirapris, L’oeil, Le Geant des Beaux-Arts κ.α.

Με την ευκαιρία της συμμετοχής της, η ζωγράφος δήλωσε: «Νιώθω μεγάλη τιμή και συγκίνηση που εκπροσωπώ για ακόμη μια φορά τον Κυπροελλαδικόεικαστικό χώρο στο Παρίσι. Συμμετέχω μ’ ένθερμο ζήλο και ενθουσιασμό, έχοντας σκοπό να μοιραστώ με τους άλλους καλλιτέχνες τη δική μου ζωγραφική ταυτότητα και κυρίως να απορροφήσω όλα τα θετικά ερεθίσματα από την ατμόσφαιρα μιας τόσο σημαντικής διοργάνωσης. Πρόκειται να παρουσιάσωένα μέρος της καινούργιας μου ενότητας την οποία δημιουργώ εντατικά τα τελευταία δυο χρόνια, με ακούραστο χρωματικό πειραματισμό, εντατική μελέτη και εκβάθυνση στη ρευστότητα των υλικών. Κύριος άξονας το συναίσθημά, η δύναμη του χρώματος και η απόδραση από τη φόρμα του συνειδητού. Ευελπιστώ ότι θα αγγίξει ευεργετικά το κοινό προκαλώντας εσωτερικές αναζητήσεις.»

Ο Ιστορικός Τέχνης Μάνος Στεφανίδης έχει γράψει τα ακόλουθα για το έργο της Παπαδοπουλου: «Η ζωγραφική της Λουκιανας πρόκειται για ένα μικρόκοσμο που το συγκροτούν σιωπές, τυχαίες κινήσεις και απώλειες. Το έργο της δέεται για ένα θαύμα το οποίο μέλλεται να θεραπεύσει τον ακρωτηριασμό ανεπίληπτων ονείρων. Η κα Παπαδοπουλου αναδεικνύει τη σημαντική εξέλιξη της σύγχρονης Κυπριακής Τέχνης σε όλα τα επίπεδα.

Λίγα λόγια για την Λουκίανα Παπαδοπούλου

Γεννήθηκε το 1977 στη Λεμεσό και σπούδασε Ζωγραφική και Ιστορία της Τέχνης στη Γάλλια στο Parsons School of Design του Παρίσιου. Ακολούθως συνέχισε τις σπουδές της στο Ηνωμένο Βασίλειο στο Slade School of Fine Art του Λονδίνου, απο όπου έλαβε το Πτυχίο Ανωτατης Σχόλης Καλών Τέχνων.

Επιλέον, συνέχησε τις σπούδες της στην Γαλλία στην Ecole Nationale Superieure des Beaux-Arts του Παρισίου. Έχει εκθέσει ενεργά σε εγχώριες και διεθνείς εκθέσεις. ‘Εργα της βρίσκονται σε σημαντικές κρατίκες και προσώπικες συλλογές στην Κύπρο, Ελλάδα, Γάλλια και Ηνωμένο Βασίλειο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ