ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Νέα ατομική έκθεση της Έλενας Τσιγαρίδου στην Alpha C.K. Art Gallery

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Πρόκειται για παρουσίαση της νέας σειράς έργων της υπό το τίτλο «Η Οδύσσεια της_Her Odyssey»

Η Alpha C.K. Art Gallery παρουσιάζει ατομική έκθεση της Κύπριας εικαστικού Έλενα Τσιγαρίδου. Πρόκειται για παρουσίαση της νέας σειράς έργων της υπό το τίτλο «Η Οδύσσεια της_Her Odyssey» και εγκαινιάζεται την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου στις 7:00 μ.μ.

Η εικαστικός Έλενα Τσιγαρίδου, μας προσκαλεί να συνταξιδέψουμε μαζί της στην ατομική της έκθεση «Η Οδύσσεια της_Her Odyssey». Μέσα από συμβολισμούς και παραλληλισμούς η εικαστικός μετενσαρκώνει τη γυναίκα από καρτερική Πηνελόπη σε δρώσα Οδύσσεια. Οι σταθμοί του ταξιδιού της αποτελούν τη δική της κατάθεση, ένα ψυχογράφημα μέσα από το οποίο ο θεατής εναλλάσσει ρόλους και από παρατηρητής γίνεται με τη σειρά του πρωταγωνιστής. Ο πλουραλισμός του ταξιδιού αποδίδεται περίτεχνα μέσα από τη σκόπιμη εναλλαγή της χρωματικής παλέτας, του πλαισίου αλλά και της τεχνοτροπίας των έργων.

Moon Dive

Για το έργο της Έλενας Τσιγαρίδου γράφει η συγγραφέας Σάντη Αντωνίου:

Ούτις (κανένας) δεν είμαι, μα στη ροή πηγαίνω, αναζητώντας ταυτότητα να βρω…
Τηλόθεν Θεού… πορεύομαι μόνη μα πάντα αναζητώντας τον.
Άνοιξα τους ασκούς του Αιόλου, γεύτηκα τη γλύκα των λωτών (Ω! γλυκείς οι καρποί των λωτοφάγων), πέρασα από κύματα μύρια δυο και γλύτωσα απ’ την ορμή των Λαιστρυγόνων.
- Το ίστιο σου ποιο είναι;
- Το ίστιο μου;
- Ναι, αυτό που φωτίζει τον δρόμο σου στα βαθιά σκοτάδια… Οι θνητοί τον ονομάζουν σκοπό…
Δεν απάντησα. Συνέχισα.
Ανοίγω τα χέρια άλλοτε για να πιάσω κουπί, άλλοτε για να σ’ αγκαλιάσω, άλλοτε για να σκουπίσω τα δάκρια μου κι άλλοτε για να τα σηκώσω ψηλά στον ουρανό.
Ούτις (Κανένας) δεν είμαι, μα στη ροή πηγαίνω, αναζητώντας εμένα να βρω…
Ω! Νόστιμον ήμαρ!

Λίγα λόγια για την καλλιτέχνιδα

‘Η Έλενα Τσιγαρίδου γεννήθηκε στη Λευκωσία. Σπούδασε τέχνη στην Academia di Belle Arti της Ρώμης. Έργα της φιλοξενήθηκαν σε πολλές εκθέσεις στην Κύπρο, την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και το Ντουμπάι ενώ πολλά από αυτά ανήκουν πλέον σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές στην Κύπρο, τις ΗΠΑ, το Βέλγιο, την Ιταλία και την Ελλάδα, όπως, μεταξύ άλλων, το Μουσείο Φρυσίρα στην Αθήνα. Έχει λάβει το πρώτο βραβείο ζωγραφικής του Ιδρύματος Τηλέμαχου Κάνθου και το πρώτο βραβείο χαρακτικής του Ιδρύματος Τηλέμαχου Κάνθου.

Hug I

Περισσότερες Πληροφορίες

Πότε/Πού: Alpha C.K. Art Gallery, τα εγκαίνια της ΄έκθεσης θα γίνουν την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου στις 19:00. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 6 Νοεμβρίου 2021

Επικοινωνία: Τηλέφωνο 22751325, info@ackgallery.com

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ