ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 00:07
27°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Εικαστικά

Παραιτήθηκε η διευθύντρια του Μουσείου MOCA των ΗΠΑ μετά από ακύρωση έκθεσης

Newsroom Κ/ ΑΜΠΕ

Η παραίτηση της Τζιλ Σνάιντερ ακολούθησε τη δημόσια συγγνώμη του MOCA

H εκτελεστική διευθύντρια του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στο Κλίβελαντ ( MOCA) των ΗΠΑ, Τζιλ Σνάιντερ παραιτήθηκε την περασμένη Παρασκευή μετά από 23 χρόνια συνεργασίας με τον οργανισμό.

Η παραίτηση της Τζιλ Σνάιντερ ακολούθησε τη δημόσια συγγνώμη του MOCA νωρίτερα αυτό τον μήνα για την ακύρωση τον περασμένο Μάρτιο της έκθεσης του Σον Λεονάρντο (Shaun Leonardo) με θέμα την αστυνομική βία με τίτλο «The Breath of Empty Space» (Η ανάσα του κενού χώρου).

Ο καλλιτέχνης αρχικά επρόκειτο να παρουσιάσει σκίτσα του με κάρβουνο Αφρο-Αμερικανών και Λατίνων, θυμάτων αστυνομικής βιαιότητας, συμπεριλαμβανομένων των Έρικ Γκάρνερ και Ταμίρ Ράις, Φρέντι Γκρέι- στους οποίους έγινε πρώτη φορά αναφορά σε δημοσιεύματα των The New York Times.

Η διευθύντρια του Μουσείου δήλωσε ότι οι κάτοικοι της περιοχής επέκριναν το έργο του Λεονάρντο για «αναζωπύρωση» του τραύματος της ίδιας της κοινότητας που σκοπεύει να προσεγγίσει.

Όσον αφορά την ακύρωση, το MOCA δημοσίευσε μια δημόσια επιστολή συγγνώμης στον ιστότοπό του γνωστοποιώντας ότι «... βρέθηκε αντιμέτωπο με ανησυχητική αντίδραση της κοινότητας που έδειξε ότι δεν είμαστε έτοιμοι να ασχοληθούμε με τις εμπειρίες του πόνου και του τραύματος που προκαλούν τα έργα... Η ενέργεια αυτή με την οποία δεν τιμάμε τη δέσμευσή μας σε έναν καλλιτέχνη είναι κατάρα για την πρακτική και τις αξίες του MOCA. Αναγνωρίζουμε ότι πρόκειται για παραβίαση της εμπιστοσύνης».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ