ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

«Teach Me Something Wonderful» από τον Σωκράτη Φατουρό στην Eins

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η γκαλερί παρουσιάζει την πρώτη ατομική του Έλληνα εικαστικού

Η eins gallery είναι στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσει την πρώτη ατομική έκθεση του Έλληνα εικαστικού Σωκράτη Φατουρου στις 30 Οκτωβρίου στην Κύπρο, με τίτλο Teach Me Something Wonderful. Ο Σωκράτης Φατούρος ανασυνθέτει αφηγήσεις και εικόνες από προηγούμενες εποχές, και ανασύρει μνήμες επιχειρώντας την ανακατασκευή τους με τη δημιουργία μιας εγκατάστασης μέσα στον χώρο της γκαλερί, όπου και μας καλεί να εισέλθουμε.

Η κατασκευή ενός χώρου που διαμορφώνεται από χειρονομίες αποτελεί την αφετηρία μιας εμπειρικής κατάστασης για όποιον εισχωρήσει μέσα της.

O τίτλος της έκθεσης, Teach Me Something Wonderful, φανερώνει άμεσα την ανάγκη του καλλιτέχνη να μάθει από εμάς τους θεατές ό,τι μπορούμε να αποκομίσουμε από την εμπειρία μας μέσα σε αυτό το πρωτόγνωρο περιβάλλον. Ο Φατούρος δημιουργεί ένα αφήγημα γύρω από τρεις βασικούς χαρακτήρες/θεματικές: το κτήνος, τους κυνηγούς και το δόλωμα.

Αυτά τα τρία στοιχεία της εγκατάστασης, στοιχειοθετούν το αφήγημα στο οποίο καλείται να εισέλθει ο θεατής και να πάρει τη δική του θέση μέσα σε αυτό.

Τοποθετώντας εμάς τους θεατές σε αυτό το απροσδιόριστο και αποκομμένο περιβάλλον, ο Φατούρος μας παρακινεί σε μια διαδικασία αναστοχασμού και επαναπροσδιορισμού των εμπειριών μας πάνω στη θέαση τόσο του κόσμου όσο και του ίδιου μας του εαυτού. Γεννιέται επομένως το ερώτημα ποιος είναι πραγματικά το κτήνος;

Περισσότερες Πληροφορίες

Πότε/Πού: Eins Γκαλερί, τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν το Σάββατο 30 Οκτωβρίου στις 12:00 - 22:00. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου 2021. Θέμιδος 28, 3036, Λεμεσός

Επικοινωνία: Τηλέφωνο 99 522977

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ