ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 08:55
24°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Εικαστικά

«The Labyrinth» μια ζωντανή μουσική τελετουργία

Newsroom K

Η μουσικός Αντρούλα Καφά και ο εικαστικός Δημήτριος Μιχαηλίδης παρουσιάζουν το έργο τους στο Παλίο Ξυδάδικο

Στο πλαίσιο του theYard.Residency.19, η μουσικός Αντρούλα Καφά και ο εικαστικός Δημήτριος Μιχαηλίδης παρουσιάζουν το έργο The Labyrinth.

Με γνώμονα εικαστικές και λογοτεχνικές προσεγγίσεις αναφορικά με το μύθο του ‘λαβυρίνθου’, και επιδιώκοντας να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα κατάνυξης και μυστηρίου, ο Δημήτριος Μιχαηλίδης διαιρεί το χώρο του Παλιού Ξυδάδικου και τον κοσμεί με πληθώρα κέρινων γλυπτών. Περιπλανώμενη στο περιβάλλον της εγκατάστασης, η Αντρούλα Καφά εκτελεί συνθέσεις με βάση τη φωνή και με επιρροές από τη χορωδιακή και ηλεκτρονική μουσική, καλώντας το θεατή σε μια ζωντανή μουσική τελετουργία.

 Ατμόσφαιρα κατάνυξης και μυστηρίου

Λιγα λόγια για τους καλλιτέχνες

Η Αντρούλα Καφά είναι συνθέτρια και περφόρμερ. Η δουλειά της συνδυάζει πολυφωνικές / χορωδιακές συνθέσεις με ηλεκτρονικούς ήχους. Έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις σε φεστιβάλ και συναυλίες, καθώς και συνεργασίες με θέατρο και κινηματογράφο. Στις δουλειές της περιλαμβάνονται οι εξής: Phoenix (ομάδα εν.άκτ, Λευκωσία 2019), Human Nature (Jeremy Carne / Graz Festival, Αυστρία 2019) Τhe Gathering 4 - Honest Electronics (Λευκωσία 2019), His Dark Elements (Overtoom 301, Άμστερνταμ 2019), Self as Actor (NeMe Arts Centre, Λεμεσός 2019), DUETS (Buffer Fringe Performing Arts Festival, Λευκωσία 2018).

Ο Δημήτριος Μιχαηλίδης σπούδασε Fine Arts στο Plymouth University (2015). Ασχολείται με τo σχέδιο, τη γλυπτική, και το βίντεο. Το 2014 ίδρυσε την ομάδα RELAPSE στο Λονδίνο μαζί με τον Νικόλα Κάσινο και τη Βασιλική Αντωνοπούλου. Στις ομαδικές του εκθέσεις περιλαμβάνονται οι εξής: Relapse 3459 (Λονδίνο 2016), Relapse: Identity (Peltz Gallery, Λονδίνο 2016), Visions (Hoxton Arches Gallery, Λονδίνο 2015), Relic (Λονδίνο 2015), Outcome (Royal William Yard, Plymouth 2013), Influx (Karst Gallery, Plymouth 2012).

 

Σύλληψη / Περφόρμανς: Αντρούλα Καφά
Εικαστική Επιμέλεια και Εγκατάσταση: Δημήτριος Μιχαηλίδης
Διεύθυνση Παραγωγής: Εβίτα Ιωάννου
Μέντορας: Έλενα Κοτασβίλη
Φωτογραφίες: Νικόλας Κάσινος

 

Διάρκεια φιλοξενίας: 10 μέρες

 

Πληροφορίες


Πότε / Πού: Η παρουσίαση θα γίνει στο Παλιό Ξυδάδικο, στις 8 και 9 Νοεμβρίου 2019 η ώρα 20:30. Γενεθλίου Μιτελλά, Λεμεσός 

Επικοινωνία: Τηλέφωνο 99 629 610, https://www.mitos.org.cy/

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ