ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με τη συμμετοχή 59 καλλιτεχνών από 12 χώρες το Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών Buffer Fringe

ΚΥΠΕ

Συνεχίζοντας την αποστολή του για οικοδόμηση ειρήνης

Συνεχίζοντας την αποστολή του για οικοδόμηση ειρήνης, το όγδοο Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών Buffer Fringe πραγματοποιήθηκε φέτος στις 8, 9 και 10 Οκτωβρίου με τη συμμετοχή 59 καλλιτεχνών από 12 χώρες, οι οποίοι παρουσίασαν 16 έργα σε 3 μέρες και σε 5 τοποθεσίες σε ολόκληρη την Κύπρο. Συμμετείχαν 35 εθελοντές, 22 οργανισμοί από την Κύπρο και το εξωτερικό, και εκατοντάδες θεατές.

Ανακοίνωση των διοργανωτών αναφέρει ότι «επιπρόσθετα από τις καλλιτεχνικές παρουσιάσεις, το Buffer Fringe φέτος φιλοξένησε ένα μοναδικό, διεθνές φόρουμ: Μια συνάντηση καλλιτεχνών και παραγωγών φεστιβάλ από την Κύπρο και το εξωτερικό, με κύριο θέμα το ρόλο που διαδραματίζουν – ή που μπορούν να διαδραματίσουν – τα ανά τον κόσμο φεστιβάλ στην Οικοδόμηση Ειρήνης και στη γενικότερη κοινωνική συνοχή».

Προσθέτει ότι στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε σειρά από υβριδικές συζητήσεις στις 11 και 12 Οκτωβρίου 2021 στο Σπίτι της Συνεργασίας και διαδικτυακά.

Το υβριδικό φόρουμ διοργανώθηκε από το Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών Buffer Fringe και την πλατφόρμα IMPACT (Imagining Together Platform for Arts, Culture and Conflict Transformation) σε συνεργασία με το The Festival Academy (με βάση τις Βρυξέλλες).

Η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ, Ελλάδα Ευαγγέλου, δήλωσε ότι «το Buffer Fringe, τώρα στην όγδοη διοργάνωσή του, έχει καθιερώσει τη συνεργασία και την επικοινωνία με καλλιτεχνικές κοινότητες στην Κύπρο και στο εξωτερικό».

Πρόσθεσε ότι το φεστιβάλ «λαμβάνει μέρος στο διάλογο για τον κοινωνικό ρόλο των τεχνών, και ενεργοποιεί και αναδεικνύει φωνές και απόψεις από συνεργάτες και εταίρους».

Πληροφορίες για τη διοργάνωση του Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών Buffer Fringe για το 2022 θα ανακοινωθούν σύντομα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ