ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
ΜΟΥΣΙΚΗ

I Am Love, νέο σιγκλ από τον Freedom Candlemaker

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

kouroupakisa@kathimerini.com.cy

Πρόκειται για έναν ύμνο στην όμορφη όψη των πραγμάτων, για την αποδοχή και τη μοναδικότητα του κάθε ανθρώπου

Η δημιουργία για τον Freedom Candlemaker είναι κάτι όπως η φωτοσύνθεση για τα φυτά, τον τρέφει, του δίνει συνεχώς ενέργεια για πολλά και διαφορετικά πρότζεκτ. Κάπως έτσι νομίζω ότι ήρθε και η νέα του δημιουργία, το «I Am Love» και όπως περιγράφεται στο δελτίο Τύπου το τραγούδι «I Am Love» είναι ένας ύμνος στην όμορφη όψη των πραγμάτων, είναι ένα τραγούδι για την αποδοχή, τη μοναδικότητα του κάθε ανθρώπου, την παραδοχή, χωρίς ντροπή και ενοχή του ποιος πραγματικά είναι ο καθένας και πώς συνδεόμαστε ο ένας με τον άλλο: «Σε ένα κόσμο που έχει γίνει πολύ επιθετικός, με τον άνθρωπο αποκομμένο και φοβισμένο, το τραγούδι έρχεται να ρίξει φως στην κρυμμένη τρυφερότητά μας για να μας βοηθήσει να αντεπεξέλθουμε».

«Το “Ι am Love” ωθεί τον καλλιτέχνη σε μια πορεία ανακάλυψης, σε μια διαδικασία αυτογνωσίας, εξερεύνησης και εναγκαλισμού της πραγματική ουσίας του εαυτού του. Το κομμάτι παρουσιάζει ένα επαναλαμβανόμενο μάντρα, καθώς η ενορχήστρωση βαδίζει σε μια συναρπαστική κινηματογραφική μορφή αφήγησης, όπου μέσα από τους ήχους του πιάνου, των φωνητικών και των συνθεσάιζερ φωτίζεται η σαφήνεια του κομματιού». Ο ίδιος λέει: «Πάντα δουλεύω με εικόνες και αισθήσεις για να φτιάξω μουσική και μέσα σε αυτό το κομμάτι ήθελα να παρουσιάσω την αίσθηση καθαρότητας, αλήθειας και του κρυστάλλινου φωτός που νιώθω να εκπορεύεται από το μυαλό μου τον τελευταίο καιρό»,

Το «I Am Love» είναι ο ακόλουθος του single «Gold» (2020), καθώς και του ντεμπούτου δίσκου του σαν Freedom Candlamaker από το 2019 «Beaming Light», το οποίο κυκλοφόρησε με την Inner Ear Records. Αυτή ήταν και η πρώτη κυκλοφορία του με το όνομα Freedom Candlemaker - μια μετάφραση του ονόματος του καλλιτέχνη Λευτέρη Μουμτζή στα αγγλικά. Στο παρελθόν ο Μουμτζής είχε κυκλοφορήσει προηγούμενα άλμπουμ ως Lefteris Moumtzis και J.Kriste Master of Disguise, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί βασικό μέλος του συγκροτήματος Trio Tekke.

Ο Freedom Candlemaker είναι ένας ιδιαίτερος δημιουργός, αφήνει ξεκάθαρο το αποτύπωμά, το οποίο είναι δημιουργία ομάδας, αν και ο ίδιος ο καλλιτέχνης έχει περπατήσει κατά μόνας το μονοπάτι της δημιουργίας. Έτσι και το «I am Love» είναι το αποτέλεσμα του οράματος του, φωνή, πιάνο, synths, στίχοι, μουσική, και συμμετέχουν ακόμα οι Ανδρέας Τραχωνίτης στα ντραμς, οι Eleni Era και η Nama Dama στα φωνητικά και ο Δημήτρης Γιασεμίδης στο τρομπόνι.

 

Το τραγούδι είναι διαθέσιμο ΕΔΩ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ