ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 14:50
34°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Μουσική

Piano Quartet: Επιστρέφει το Musical Bridges

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

kouroupakisa@kathimerini.com.cy

Συναυλίες θα πραγματοποιηθούν σε διάφορα μέρη της Κύπρου, με στόχο να χαρίσουν στο κοινό μοναδικές μουσικές στιγμές

Τέσσερις πιανίστριες, οκτώ χέρια και ένα πιάνο ενώθηκαν για να δημιουργήσουν το Piano Quartet, ακολουθώντας την ανάγκη τους να αφήσουν για λίγο πίσω τους την μοναξιά της σόλο εμφάνισης πάνω στη σκηνή. «Μια μοναξιά με την οποία μεγαλώνουμε ως σολίστες αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είμαστε μοναχικοί χαρακτήρες» δηλώνει η δημιουργός του project Musical Bridges, Dr. Galina Dimova-Georgieva.

Κάπως έτσι το Piano Quartet, που αποτελείται από τη Dr. Galina Dimova Georgieva, τη Natalia Lezedova, Nina Ιωαννίδου και Ivelina Ruseva, ξεκίνησε τις εμφανίσεις του το 2017 και έφτασε σήμερα στη τρίτη σειρά για το μουσικό project Musical Bridges.

Συναυλίες θα πραγματοποιηθούν σε διάφορα μέρη της Κύπρου, με στόχο να χαρίσουν στο κοινό μοναδικές μουσικές στιγμές. Η αρχή θα γίνει την Παρασκευή στις 8 Νοεμβρίου στο Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό, στη συνέχεια το μουσικό σύνολο θα ταξιδέψει στο Μαρκίδειο Θέατρο στην Πάφο στις 10 Νοεμβρίου και τέλος στο Θέατρο Παλλάς στη Λευκωσία στις 15 Νοεμβρίου. Όλες οι συναυλίες ξεκινούν στις 8:30 μ.μ.

Ο διάσημος συνθέτης της Βουλγαρίας, Pancho Vladigerovαντιπροσωπεύεται με δύο κομμάτια, με το Bulgarian Rhapsody Vardar και το lyrical Song στο ρεπερτόριο της βραδιάς. Η συναυλία περιλαμβάνει επίσης κομμάτια όπως το γνωστό Sabre Dance του Aram Khachaturian και το αινιγματικό Elegyαπό τον ArnoBabajanianκαθώς επίσης και αφιέρωμα στον Κύπριο συνθέτη Νικολάου Οικονόμου μέσα από τα ThreePiecesfor Chick(Corea). Το κουαρτέτο έχει αναθέσει στον Έλληνα συνθέτη Δημήτρη Τσούκα την μεταγραφή τραγουδιών του Μάνου Χατζιδάκι, για οκτώ χέρια, έργα που θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά. 

Piano Quartet και Project Musical Bridges

Η δημιουργία του Piano Quartet, προέκυψε από την ανάγκη τεσσάρων πιανιστριών να αφήσουν πίσω τη μοναξιά μιας σόλο εμφάνισης. Μετά τη συμμετοχή τους στο WinterMusicFestival2017 στην Πάφο, η Dr. GalinaDimovaGeorgievaπαρέα με τις NataliaLezedova, NinaΙωαννίδου και Ivelina Ruseva, αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν έξι ή οκτώ χέρια, παρά τα γνωστά σόλο ή ντουέτα. Τρεις συναυλίες προέκυψαν κάτω από αυτή την ιδέα και το Musical Bridgesαποτελεί την τρίτη σειρά συναυλιών. Οι
πιανίστριες που έχουν ως βάση την Πάφο, προέρχονται από διάφορες χώρες, όπως είναι η Κύπρος, η Ελλάδα, η Βουλγαρία και η Ρωσία.

Πληροφορίες και εισιτήρια

Εισιτήρια διατίθενται στην τιμή των €12 το κανονικό και στα €7 το μειωμένο το μαθητικό στο Θέατρο Παλλάς και στο www.soldoutticketbox.comγια τη Λευκωσία και σε επιλεγμένα μέρη για την Πάφο και τη Λεμεσό. Λεμεσός: Θέατρο Ριάλτο, Τηλ. 25343900, www.rialto.interticket.com Πάφος: Time Out Kiosk, Ακαμάντιδος 2, Τηλ. 26949522, www.paphosmusiclovers.com Λευκωσία: D& MeKiosk, Γρηγορίου Ξενόπουλου 13, Τηλ. 96404084, www.soldoutticketbox.com

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ