ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
Εικαστικά

Σειρά δράσεων από την Πρεσβεία της Ιταλίας στην Κύπρο

ΚΥΠΕ

Στα πλαίσια της διεθνούς εβδομάδας για την ιταλική γλώσσα

Στα πλαίσια της διεθνούς εβδομάδας για την ιταλική γλώσσα η οποία ολοκληρώνεται στις 25 Οκτωβρίου η Πρεσβεία της Ιταλίας στην Κύπρο σε συνεργασία με τοπικούς φορείς παρουσιάζει σειρά δράσεων αφιερωμένες στον πολιτισμό και την τέχνη του ιταλικού κινούμενου σχεδίου (animation).

Ανακοίνωση της Πρεσβείας της Ιταλίας στην Κύπρο αναφέρει ότι οι φετινές εκδηλώσεις της εβδομάδας ιταλικής γλώσσας επικεντρώνονται στο θέμα «Τα ιταλικά ανάμεσα στις λέξεις και τις εικόνες : γκράφιτι, εικονογράφηση και κινούμενα σχέδια» παρουσιάζοντας διάφορες μορφές Τέχνης οι οποίες προωθούν την ιταλική γλώσσα μέσω της εικόνας.

Προσθέτει ότι μέχρι τις 27 Οκτωβρίου θα παραμείνει ανοικτή στο βιβλιοπωλείο «MERES» έκθεση με έργα τέχνης νέων Ιταλών δημιουργών κινουμένων σχεδίων ενώ δίνεται και η ευκαιρία σε όλους όσοι επισκεφθούν την έκθεση να διαβάσουν και να απολαύσουν την έκδοση «Κινούμενα σχέδια και μουσεία» που ετοιμάστηκε ειδικά για την εβδομάδα ιταλικής γλώσσας από το Υπουργείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Τουρισμού της χώρας.

Επίσης, από τις 6 Νοεμβρίου 2020 παρουσιάζεται στο Μουσείο Πιερίδη στη Λάρνακα, έκθεση με αυθεντικά χειρόγραφα και σκίτσα του καθηγητή, Ιωσήφ Χατζήκυριακου μέσα από τα οποία με λέξεις και εικόνες περιγράφονται αρχαίοι μύθοι που ενώνουν λαούς και σκιαγραφούν τους πολιτισμούς της Μεσογείου. Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 31 Μαρτίου 2021.

Με την ευκαιρία της εβδομάδας ιταλικής γλώσσας η Πρεσβεία της Ιταλίας στην Κύπρο διοργανώνει διαδικτυακά σεμινάρια και συναντήσεις διαθέτοντας υλικό και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης με αντικείμενο την τέχνη των κινούμενων σχεδίων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ