ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο «Αστακός» του Λάνθιμου στα φετινά Όσκαρ

Ο Γιώργος Λάνθιμος και οι Ευθύμης Φιλίππου είναι υποψήφιοι για Όσκαρ Σεναρίου

ΠΗΓΗ: skai.gr

Τις υποψηφιότητες για Όσκαρ, ανακοίνωσε η Aμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, ενόψει της φετινής 89ης τελετής βράβευσης.

Ο Γιώργος Λάνθιμος και οι Ευθύμης Φιλίππου είναι υποψήφιοι για Όσκαρ Σεναρίου για το «The Lobster» (στις ΗΠΑ η ταινία προβλήθηκε το 2016).

Την κούρσα των υποψηφιοτήτων οδηγεί με 14 υποψηφιότητες το «La La Land».

Υποψήφιες για το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας είναι οι ταινίες Arrival (Η άφιξη), Fences, Hacksaw Ridge (Αντιρρησίας Συνείδησης), Hell or High Water (Πάση θυσία), Hidden Figures, La La Land, Lion, Manchester by the Sea και Moonlight.

Για το βραβείο Όσκαρ καλύτερης ξένης ταινίας έχουν προταθεί οι "Le client" ("Ο εμποράκος"– Ιράν, συμπαραγωγή με Γαλλία), "Les oubliés" (Δανία), "Mr.Ove" ("Ο κύριος Όβε" – Σουηδία), "Tanna" (Αυστραλία), "Toni Erdman" ("Τόνι Έρντμαν" – Γερμανία).

Υποψήφιες για το Όσκαρ πρώτου γυναικείου ρόλου είναι Isabelle οι Huppert (Elle) , Ruth Negga (Loving), Natalie Portman (Jackie), Emma Stone (La La Land) και η Meryl Streep (Florence Foster Jenkins)

Ο Casey Affleck, ο Denzel Washington, ο Jeff Bridges and ο Mahershala Ali διεκδικούν, μαζί με τον Ben Affleck το όσκαρ πρώτου ανδρικού ρόλου.

Η τελετή απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί στις 26 Φεβρουαρίου με παρουσιαστή τον Τζίμι Κίμελ.

 

Σινεμά: Τελευταία Ενημέρωση

Η προβολή και παρουσίαση της ταινίας μικρού μήκους του Ανδρέα Σεϊτάνη θα γίνει το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου
Kathimerini.com.cy
 |  ΣΙΝΕΜΑ
X