Η Ακαδημία Κινηματογράφου ανακοίνωσε αλλαγές στα Oscars

Θα γίνουν προσπάθειες να διπλασιάσουν τις γυναίκες και τους μαύρους στα μέλη της επιτροπής

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τα Κινηματογραφικά Βραβεία Oscars έχουν βρεθεί πολλές φορές στο στόχαστρο λόγω τις συνεχόμενης παράληψης μαύρων καλλιτεχνών, με το hashtag #OscarsSoWhite να κατατρέχει τον θεσμό από το 2015. Από τότε, η Ακαδημία έβαλε στόχο να κάνει αλλαγές και απ' ό,τι φαίνεται, μετά τα τελευταία γεγονότα στην Αμερική, ήρθε η ώρα να γίνουν πραγματικότητα.

Ένα από τα νέα μέτρα είναι η επέκταση της κατηγορίας ''Best Picture'' σε 10 υποψηφιότητες. Η κατηγορία είχε και στο παρελθόν 10 υποψήφιες ταινίες, αλλά στην πορεία μειώθηκαν λόγω διάφορων περίπλοκών μεθόδων ψηφοφορίας.

''Παρόλο που η Ακαδημία έχει κάνει βήματα, ξέρουμε πως πρέπει να γίνουν πολλά ακόμα έτσι ώστε να δίνουμε ίσες ευκαιρίες. Η αναγκαιότητα να δοθεί σημασία σε αυτό το ζήτημα είναι μεγάλη. Με αυτό υπόψη, θα αναθεωρίσουμε, και θα συνεχίζουμε να εξετάζουμε τους κανονισμούς για να εξασφαλίσουμε πως όλες οι φωνές θα ακουστούν και θα δοξαστούν'' ανακοίνωσε η CEO της Ακαδημάς Dawn Hudson.

Στην επόμενη φάση, θα γίνουν προσπάθειες να διπλασιάσουν τις γυναίκες και τους μαύρους στα μέλη της επιτροπής και θα περιορίσουν τον αριθμό των μελών που βρίσκονται πολλά χρόνια στην επιτροπή. Θα πραγματοποιούν προβολές μέσω των οποίων όλα τα μέλη θα παρακολουθούν όλες τις ταινίες που μπορούν να είναι υποψήφιες στις κατηγορίες καθώς και ομιλίες για να διευθρυνθούν οι ορίζοντες των μελών και να εκπαιδευτούν κατάλληλα.

Ανακοινώθηκε επίσης πως η Whoopi Goldberg θα συνεχίσει στη θέση της προέδρου της επιτροπής, και σαν πρώτη φάση θα παρουσιάσει μια συζήτηση με τίτλο ''Academy Dialogue: It Starts With Us'', που θα είναι διαθέσιμη για όλους και θα περιλαμβάνει θεματικές όπως οι φυλές, οι εθνικότητες, η ιστορία, οι ευκαιρίες και η τέχνη της σκηνοθεσίας.

Προς το παρόν, τα επόμενα Oscars είναι προγραμματισμένα για τις 28 Φεβρουαρίου 2021, παρόλο που το κλείσιμο των κινηματογράφων λόγω κορωνοϊου και οι αναβολές πολλών ταινιών ξεκίνησαν φήμες για πιθανή ακύρωση τους.

Πηγή: must

Για περισσότερα θέματα επισκεφθείτε το must.com.cy

Σινεμά: Τελευταία Ενημέρωση