ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 13:59
38°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Σινεμά

Θερινό Σινεμά όλο τον Ιούνιο & Ιούλιο

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

kouroupakisa@kathimerini.com.cy

Οι φετινές προβολές περιλαμβάνουν σύγχρονες βραβευμένες ταινίες Κυπρίων δημιουργών καθώς και ευρωπαϊκές ταινίες

Tο καλοκαιρινό πρόγραμμα του Θεάτρου Ριάλτο κάτω από τον γενικό τίτλο Rialto Open Air αρχίζει στις 17 Ιουνίου με προβολές, προσφέροντας μάλιστα μια καινούργια εμπειρία θέασης, αυτή του Drive-Ιn. Οι φετινές προβολές περιλαμβάνουν σύγχρονες βραβευμένες ταινίες Κυπρίων δημιουργών καθώς και ευρωπαϊκές ταινίες που έχουν διακριθεί για την πρωτοτυπία, την τρυφερότητα αλλά και το χιούμορ τους.

Οι προβολές θα επεκταθούν φέτος σε ολόκληρο τον χώρο στάθμευσης της ΣΕΚ, στον οποίο τα τελευταία χρόνια το Θέατρο Ριάλτο διοργανώνει το θερινό του σινεμά. Στον χώρο θα τηρούνται αυστηρά όλοι οι κανόνες ασφάλειας και υγείας, με ελεγχόμενη είσοδο του κοινού.

Για την ασφαλή διοργάνωση του φετινού θερινού σινεμά, το κοινό προτρέπεται να εξασφαλίζει εκ των προτέρων τα εισιτήρια του είτε ηλεκτρονικά www.rialto.com, είτε από το ταμείο του θεάτρου 77777745. Θα διατίθενται εισιτήρια για θέσεις και αυτοκίνητα. Για σκοπούς ελέγχου και ομαλότερης πρόσβασης η εξασφάλιση εισιτηρίων για αυτοκίνητα θα γίνεται μόνο μέχρι και 24 ώρες πριν από κάθε προβολή.

Το εισιτήριο εισόδου ανέρχεται σε € 8 ανά άτομο και € 16 ανά αυτοκίνητο. Όλοι οι θεατές προτρέπονται να προσέρχονται έγκαιρα στις προβολές, αποφεύγοντας το συνωστισμό κατά την είσοδο τους. Για την ομαλή διοργάνωση, θα επιτρέπεται η είσοδος σε αυτοκίνητα μέχρι τις 20:45.

Στον χώρο προβολών θα λειτουργεί ταμείο για μικρό αριθμό εισιτηρίων θέσεων μέχρι τις 20:50.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ

17 Ιουνίου 21:00
Δεν θα συμπεθεριάσουμε ποτέ
Ιταλία, 2017, 100’

Δύο πολύ διαφορετικοί άνθρωποι αναγκάζονται να περάσουν άφθονο χρόνο μαζί όταν τα παιδιά τους ερωτεύονται. Μια εξαιρετική κωμωδία, απολαυστικά αστεία και τρομερά επίκαιρη.

Σκηνοθεσία: Riccardo Milani
Πρωταγωνιστούν: Antonio Albanese, Sonia Bergamasco, Claudio Amendola, Paola Cortellesi

19 Ιουνίου 21:00
Φυγαδεύοντας τον Χέντριξ
Κύπρος, Γερμανία, Ελλάδα, 2018, 93’

Το σχέδιο του Γιάννη να φύγει από την Κύπρο ανατρέπεται, όταν ο σκύλος του, ο Τζίμυ, διασχίζει τη Νεκρή Ζώνη που χωρίζει τις ελεύθερες περιοχές από τα κατεχόμενα. Η κωμωδία έχει κερδίσει το κοινό διεθνώς και έχει αποσπάσει το μεγάλο Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ της Tribeca.

Σενάριο, σκηνοθεσία: Μάριος Πιπερίδης
Πρωταγωνιστούν: Αδάμ Βουσδούκος, Φατίχ Αλ, Βίκυ Παπαδοπούλου, Όσκιουρ Καραντενίζ

24 Ιουνίου 21:00
Ραντεβού στο Belle Epoque
Γαλλία, 2019, 115’

Ο Βικτόρ και η Μαριάν είναι ένα παντρεμένο ζευγάρι κουρασμένο από τον χρόνο: εκείνος έχει εγκαταλείψει τον εαυτό του κι εκείνη τον αντιμετωπίζει με περιφρόνηση. Μια κωμωδία με πολλά δραματικά και τρυφερά στοιχεία.

Σκηνοθεσία: Nicolas Bedos
Πρωταγωνιστούν: Daniel Auteuil, Guillaume Canet, Doria Tillier, Fanny Ardant

26 Ιουνίου 21:00
Πολιορκία στην Οδό Λιπέρτη
Ελλάδα, Κύπρος, 2019, 88’

Μια οικογένεια που κατοικεί στα σύνορα της ελληνοκυπριακής και τουρκοκυπριακής πλευράς. Μια ιστορία που συνδυάζει στοιχεία αστυνομικής περιπέτειας και αγωνίας, «πασπαλισμένης» με δόσεις χιούμορ. Η βραβευμένη με 5 βραβεία στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ταινία προβάλλεται σε παγκύπρια πρεμιέρα.

Σενάριο, σκηνοθεσία: Σταύρος Παμπαλλής
Πρωταγωνιστούν: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Δάφνη Αλεξάντερ, Ακύλλας Καραζήσης, Νιόβη Χαραλάμπους

1 Ιουλίου 21:00
Και Μετά Χορέψαμε 12+
Γεωργία, Σουηδία, 2019, 105'

Μια κοινωνική, δραματική ταινία για έναν νεαρό χορευτή που όταν γνωρίζει τον γοητευτικό Irakli, νοιώθει πρωτόγνωρα συναισθήματα και έρχεται αντιμέτωπος με τη συντηρητική κοινωνία της χώρας τους. Η πολυβραβευμένη ταινία προβλήθηκε στο Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών του Φεστιβάλ Καννών.

Σκηνοθεσία: Levan Akin
Πρωταγωνιστούν: Levan Gelbakhiani, Ana Javakishvili, Bachi Valishvili

10 Ιουλίου 21:00
Η Ολοκαίνουργια... Καινή Διαθήκη!
Βέλγιο, Γαλλία, 2015, 112'

Ο… Θεός υπάρχει και ζει στις Βρυξέλλες ως ένας μίζερος, μικρόψυχος και αυταρχικός τύπος. Η μικρή κόρη του δεν τον αντέχει και «κατεβαίνει» στους ανθρώπους, προσφέροντάς τους έναν καινούργιο τρόπο ζωής και μια ολοκαίνουργια Καινή Διαθήκη. H σάτιρα με σουρεαλιστικό, μαύρο χιούμορ κέρδισε πολλά βραβεία και υπήρξε υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα.

Σκηνοθεσία: Jaco Van Dormael
Πρωταγωνιστούν: Pili Groyne, Benoît Poelvoorde, Catherine Deneuve

17 Ιουλίου 21:00
Μικρά Λευκά Φακελάκια
Κύπρος, 2018, 93’

Ο Μισιελής, ένας μικροαπατεώνας, χρειάζεται επειγόντως χρήματα για να αποπληρώσει το χρέος που έχει δημιουργήσει στα χαρτιά. Παρουσιάζεται ως διοργανωτής γάμων με σκοπό να κλέψει τα φακελάκια από τον γάμο μίας πλούσιας οικογένειας. Στην πορεία, όμως, θα έρθει πιο κοντά στους πελάτες του απ' ότι υπολόγιζε.

Σενάριο, σκηνοθεσία: Σωτήρης Χρίστου
Πρωταγωνιστούν: Χριστόδουλος Μαρτάς, Αντώνης Κατσαρής, Πολυξένη Σάββα, Πόπη Αβραάμ, Κωνσταντίνος Λύρας Θεόδωρος Μιχαηλίδης, Μαρίνος Χατζηβασιλείου, Μάριος Μεττής, Βαλεντίνος Κόκκινος

Τετάρτη 29 Ιουλίου 21:00
Οι Αόρατες 12+
Γαλλία, 2018, 102’

Με απόφαση του Δήμου, ένα κέντρο υποδοχής άστεγων γυναικών πρόκειται να κλείσει. Οι κοινωνικοί λειτουργοί έχουν τρεις μήνες στη διάθεσή τους για να τις επανεντάξουν, με κάθε τρόπο, στην κοινωνία. Μια κωμωδία που συνδυάζει το καυστικό κοινωνικό σχόλιο με το γέλιο, στην οποία η διανομή ρόλων περιλαμβάνει πρώην άστεγες μη επαγγελματίες ηθοποιούς.

Σκηνοθεσία: Louis-Julien Petit
Πρωταγωνιστούν: Audrey Lamy, Corinne Masiero, Noemie Lvosky, Deborah Lukumuena Adolpha Van Meerhaeghe, Sarah Suco, Brigitte Sy, Pablo Pauly

Όλες οι προβολές θα γίνονται στους αυθεντικούς διαλόγους, με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.

17, 19, 24, 26 Ιουνίου & 1, 10, 17, 29 Ιουλίου
@ Χώρος στάθμευσης της ΣΕΚ (πίσω από Ριάλτο)

Πληροφορίες / Κρατήσεις: 77 77 77 45
Εισιτήρια: € 8 θέση / 16 (αυτοκίνητο)
E-ticket: www.rialto.com.cy

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ