ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 08:00
25°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Θέατρο-Χορός

20 χρόνια Θέατρο Ριάλτο

Newsroom K

Παρά τις οικονομικές δυσχέρειες και προβλήματα, το Θέατρο συνεχίζει να αναπτύσσει δράσεις και προγράμματα

Τα 20 του χρόνια κλείνει φέτος το Θέατρο Ριάλτο με ένα πρόγραμμα για τον μήνα Μάιο το οποίο ανακαλεί αυτή την διαδρομή και έχει ως στόχο να αναδείξει ξανά εκείνα τα στοιχεία που το εδραίωσαν ως ένα από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς οργανισμούς του τόμου μας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του θεάτρου, έχει κατακτήσει αυτή τη θέση πετυχαίνοντας να διευρύνει τα όρια και τη σημασία του πολιτισμού στη ζωή των ανθρώπων με αξιοσημείωτη συνέπεια στη φιλοσοφία και το όραμα του. Ο Οργανισμός πετυχαίνει να ισορροπεί ανάμεσα στο τοπικό και το διεθνές, ανάμεσα στο παρελθόν και το μέλλον, το σύγχρονο και το κλασικό, ανάμεσα στην παιδεία και την ψυχαγωγία, προσφέροντας ένα πολιτιστικό πρόγραμμα αξιώσεων, ανοιχτό και προσβάσιμο. Δεν είναι τυχαίο ότι στα χρόνια που πέρασαν και παρά τις οικονομικές δυσχέρειες και προβλήματα, το Θέατρο συνεχίζει να αναπτύσσει δράσεις και προγράμματα που το φέρνουν συνεχώς μπροστά στο πολιτιστικό τοπίο της Κύπρου.

Στις διεθνείς διοργανώσεις του, τα φεστιβάλ του κινηματογράφου, της μουσικής και του χορού που συνδιοργανώνει χρόνια με τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού προστέθηκαν οι απευθείας συνδέσεις με μεγάλες Σκηνές του εξωτερικού, οι εκπαιδευτικές δράσεις, τα επί Σκηνής προγράμματα του καθώς και συνεργασίες με φορείς, πανεπιστήμια, πρεσβείες και πολιτιστικά ιδρύματα, ενισχύοντας συνεχώς τον ευρύτερο κοινωνικό, εκπαιδευτικό και πολιτισμικό ιστό της κοινωνίας.

Ο ρόλος, η εμβέλεια και η παρέμβαση του Οργανισμού αντανακλώνται στις εκατοντάδες χιλιάδες θεατές, στην αναγνώριση του από την Πολιτεία, τους οργανισμούς, τους δημιουργούς και τους φορείς. Επιπλέον η μεταμόρφωση της Πλατείας Ηρώων σε μια ακμάζουσα πολιτιστική γειτονιά, αποδεικνύει τη δύναμη του πολιτισμού ως μοχλός και κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη μιας ολόκληρης περιοχής.

Αφήνοντας πίσω του τα πρώτα είκοσι χρόνια, το Θέατρο Ριάλτο στρέφει το βλέμμα του στις σύγχρονες προκλήσεις των τεχνών και της κοινωνίας, προσβλέποντας σε ένα βιώσιμο μέλλον που να αναδεικνύει με συνέπεια τις διαχρονικές οικουμενικές αξίες του πολιτισμού.

Ανάμεσα στα πολλά και σημαντικά γεγονότα το εορταστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη με την μεγαλύτερη του ερμηνεύτρια την Μαρία Φαραντούρη. Να θυμίσουμε ότι στην παρουσία του μεγάλου συνθέτη και με δικό του λυρικό έργο (Ηλέκτρα) έγιναν και τα εγκαίνια του Θεάτρου Ριάλτο το 1999.

Στο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονται επίσης με αφορμή τα εικοσάχρονα του θεάτρου, μοναδικές παραστάσεις - συνεργασίες με φορείς, δημιουργούς και σχήματα, όπως με τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου για μια μοναδική συναυλία με την 9η Συμφωνία του Μπετόβεν, τα Μουσικά Σχολεία της Κύπρου, την ΕθΑΛ με το έργο του Ιονέσκο, Το παιχνίδι της Σφαγής, από την Αθήνα το έργο ο Φάρος του Conor McPherson, μια σύμπραξη μουσική των Τρίο Λεβάντε και του Κουιντέτου Ιωάννης Βαφέας, τον Λαογραφικό Όμιλο μαζί με τους Τακιμ σε ένα πρόγραμμα που επιμελείται ο Λάμπρος Λίαβας, τον Αρη Λεμεσού με τη Γιώτα Νέγκα, το Βιβλιοτρόπιο με μια συζήτηση έκπληξη ανάμεσα στον Φοίβο Δεληβοριά και τον Σωφρόνη Σωφρονίου, παιδικές παραστάσεις κ.α.

Το Θέατρο Ριάλτο προσκαλεί επίσης καλλιτέχνες, θεατές και φίλους σε μια γιορτή στην Πλατεία Ηρώων σε ένα εντυπωσιακό πολυθέαμα με φώτα, εικόνες και δρώμενα, κίνηση, προβολές και μουσική, που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Ηρώων και θα είναι ανοιχτό σε όλο τον κόσμο.

Ακολουθεί το πρόγραμμα Μαΐου με όλες τις παραστάσεις:

 • 2/5 Συναυλία Μουσικών Σχολείων
 • 4/5 Μαρία Φαραντούρη τραγουδά Μίκη Θεοδωράκη
 • 5 /5 Ο Γαργαληστής ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΣΛΑΜ
 • 6/5 Πίσω από τον Καθρέφτη ΦΟΙΒΟΣ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ ΣΩΦΡΟΝΗΣ ΣΩΦΡΟΝΙΟΥ
 • 8, 9,10 Ο Φάρος ΘΕΑΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ
 • 11 Εναλλακτική Μουσική επί σκηνής
 • 15 Μουσική χωρίς Σύνορα
 • 17/5 Είκοσι χρόνια Θέατρο Ριάλτο ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ
 • 18/5 The Wizard of Oz BRYANTSEV YOUTH THEATRE
 • 19/5 Ένα Ταξίδι, ένα Ποίημα
 • 21/5 Ο Νίκος Βήχας συναντά τους Σάββα Σάββα, Ευαγόρα Καραγιώργη, Γιώργο Κάρβελλο
 • 23/5 Καφέ Αμάν- Ελληνική Απόλαυσις ΤΑΚΙΜ
 • 28/5 Το Παιγνίδι της Σφαγής ΕΘΑΛ
 • 29/5 Γιώτα Νέγκα Μουσικό Σχήμα Άδμητου Πιτσιλλίδη ΧΟΡΩΔΙΑ ΑΡΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ
 • 30 Ενάτη Συμφωνία L.v. Beethoven ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΚΥΠΡΟΥ
 • 31/5 Have Nothing to Say
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ