ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 11:41
29°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Θέατρο-Χορός

Nτεμπούτο τον Νοέμβριο για τη θεατρική εταιρεία Μinimis

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

kouroupakisa@kathimerini.com.cy

Με το έργο «Μισά-Μισά» σε σκηνθεσία Παναγιώτη Λάρκου, και στους ρόλους Χ. Αττώνη και Στ. Καλλιστράτη

Μιας καλής παράστασης, μύριες άλλες –ελπίζουμε– έπονται. Αυτό φαίνεται ότι σκέφτηκαν ο Στέλιος Καλλιστράτης, ο Παναγιώτης Λάρκου και ο Χάρης Αττώνης και αποφάσισαν να συνεργαστούν, με κοινή σκεπή την Εταιρεία Θεάτρου MiNIMIS, που ίδρυσε ο ηθοποίος Στέλιος Καλλιστράτης. Οι τρεις τους συνεργάστηκαν υποδειγματικά, όπως φαίνεται, στην καλοκαιρινή παραγωγή του ΘΟΚ «Ο βαφτιστικός», η οποία άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και όπως αναφέρουν φιλοδοξούν να δείξουν έναν διαφορετικο κόσμο στο κοινό, παραμερίζοντας τις κοινωνικές συμβάσεις και παραδεχόμενοι τις αμαρτωλές, κρυφές τους επιθυμίες…

Ο εμπνευστής της ιδέας του MiNIMIS, Στέλιος Καλλιστράτης θεωρεί ότι το MiNIMIS είναι ένα εργαστήριο δοκιμών, ψάχνονας σε αυτό την καλλιτεχνική του ταυτότητα και θέση, αλλά και πώς τοποθετείται εν τέλει ο καλλιτέχνης στην κοινωνία.

Η πρώτη, λοιπόν, θεατρικἠ δοκιμή  του MiNIMIS είναι το ανέβασμα, τον Νοέμβριο, του ισπανικού θεατρικού έργου «Μισά - Μισά» των Καταλανών συγγραφέων Τζόρντι Σάντσεθ και Πεπ Άντον Γκόμεθ, για πρώτη φορά στην Κύπρο, σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Λάρκου και με πρωταγωνιστές τους Χάρη Αττώνη και Στέλιο Καλλιστράτη. Η μετάφραση είναι της Μαρίας Χατζηεμμανουήλ

Η πρώτη θεατρική δοκιμή του MiNIMIS είναι το ανέβασμα του θεατρικού έργου «Μισά - Μισά» των Καταλανών συγγραφέων Τζόρντι Σάντσεθ και Πεπ Άντον Γκόμεθ.

 

Το έργο

Ο Κάρλος ζει μια μονότονη ζωή φροντίζοντας την επί 15 χρόνια κατάκοιτη μητέρα του. Ένα βράδυ όπου η μάνα δείχνει να έχει πεθάνει, ο Κάρλος και ο ετεροθαλής αδελφός του Χουάν, πάνω από το προσκέφαλό της μοιράζουν την κληρονομιά και στήνουν έναν πόλεμο χωρίς έλεος. Τύψεις, παιδικά τραύματα, εξάρτηση, χαμένα βιβλιάρια, κλεμμένα κονδύλια από την Ε.Ε και 7 τουλάχιστον απόπειρες δολοφονίας. Όλα μισά-μισά. Ένας δάσκαλος σε κρίση σεξουαλικής ταυτότητας, με έναν ετεροθαλή αδελφό που θέλει να του φάει τη μισή κληρονομιά και μια μάνα που δεν λέει να πεθάνει με τίποτα!

 

Πρεμιέρα την 1η Νοεμβρίου 2019, ώρας 8:30 μ.μ. Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Θέατρο Χώρα, Κοραή 1, πλατεία Αρχιεπισκοπής, Λευκωσία.

Πληροφορίες: τηλέφωνο 99035132 και  www.facebook.com/minimistheatrecompany/

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ