ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 10:39
28°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Θέατρο-Χορός

Ο «Μονόλογος του Τσάρου» του Μαρκ Τουέιν στην Πάφο

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

kouroupakisa@kathimerini.com.cy

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 Αυγούστου στη βεράντα του ξενοδοχείου Annabelle

Ο σπουδαίος μονόλογος «Ο Μονόλογος του Τσάρου» του συγγραφέα Μαρκ Τουέιν ανέβηκε την άνοιξη σε σκηνοθεσία Ανδρέα Αραούζου στην αίθουσα της Συλλογής του Παρισιού στην Λεβέντειο Πινακοθήκη, με πρωταγωνιστή τον Φώτη Αποστολίδη. Το ανέβασμα της παράστασης σημείωσε μεγάλη επιτυχία και αυτές τις ημέρες ο τσάρος θα ταξιδέψει στην Πάφο, στη βεράντα του ξενοδοχείου Annabelle, το Asteras Deck.

Ο «Μονόλογος του Τσάρου» είναι ένα έργο πολιτικής σάτιρας του Αμερικανού συγγραφέα του 19ου αιώνα και των αρχών του 20ού, Μαρκ Τουέιν. Στον «Μονόλογο του Τσάρου», ο Μαρκ Τουέιν ειρωνεύεται τον αδύναμο τσάρο της Ρωσίας Νικόλαο Β΄, ο οποίος, έχοντας μόλις πνίξει στο αίμα μια ειρηνική διαδήλωση έξω από τα Χειμερινά Ανάκτορα, νιώθει την εξουσία του να κλονίζεται και αναζητεί στήριγμα στα εμβλήματα του αξιώματός του...

Ο Τουέιν υπήρξε κοινωνικά και πολιτικά ευαίσθητος και καθιερώθηκε ως ο μεγαλύτερος σατιριστής του καιρού του. Άλλα πολύ γνωστά έργα του συγγραφέα είναι «Οι Περιπέτειες του Τομ Σόγερ» και «Οι Περιπέτειες του Χάκλμπερι Φιν».

Πληροφορίες: Ξενοδοχείο Annabelle, Asteras Deck, Πάφος. Παρασκευή, 23 Αυγούστου, ώρα 8.00 μ.μ. Κρατήσεις: τηλέφωνο 26 885473.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ