ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
Θέατρο-Χορός

«Ο Θάνατος του Μπαχ» της Ελένης Ξένου από το θέατρο ΑντίΛογος

Δελτίο Τύπου

Το έργο καταπιάνεται με τις παθογένειες της σύγχρονης κυπριακής πραγματικότητας

Το θέατρο ΑντίΛογος παρουσιάζει το πρωτότυπο θεατρικό έργο της Ελένης Ξένου «Ο θάνατος του Μπαχ» σε σκηνοθεσία Αλεξίας Παπαλαζάρου και πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Αντωνίου, το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου στις 8:00 το βράδυ, στη σκηνή του θεάτρου Μασκαρίνι στα Λατσιά.

Η δημοσιογράφος και συγγραφέας Ελένη Ξένου, στην πρώτη της απόπειρα στη θεατρική συγγραφή, προτείνει με αμείλικτη ειλικρίνεια ένα έργο που καταπιάνεται με τις παθογένειες τις σύγχρονης κυπριακής πραγματικότητας μέσα σε ένα πλαίσιο γλυκόπικρου χιούμορ και καυστικού σχολιασμού προσώπων και καταστάσεων. Ο πρωταγωνιστής της, Φίλιππος Ιορδάνου, «γεννήθηκε» μέσα από το πρόγραμμα PLAY που έχει σαν στόχο την ανάδειξη θεατρικών συγγραφέων στο νησί μας, και η ιστορία του, μέσα από τις οξυδερκείς παρατηρήσεις τής συγγραφέως, «αποκαλύπτει» τις αδυναμίες και τις λαχτάρες, τα κουσούρια και τις δυνατότητες ενός λαού που η ιστορία του κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, «συμπυκνωμένη… όπως το γάλα Βλάχας».

 

Η υπόθεση

Λευκωσία, παλιά πόλη, ένα περίπου χρόνο μετά την κρίση. Ο Φίλιππος Ιορδάνου, 45 ετών, γέννημα-θρέμμα Τακτακαλά, πρώην διαφημιστής και νυν ιδιοκτήτης του γραφείου κηδειών Happydeathday βρίσκεται ξαφνικά στο στόχαστρο της κοινωνίας. Σύσσωμο το «ένορκο σώμα» των φεϊσμπουκάδων τον κατηγορεί ότι σκότωσε τον Μπαχ. Αδυνατώντας να διαχειριστεί την οργή του πλήθους, κλείνεται στο γραφείο του παρέα με το πτώμα της Φώφης. Την ίδια ώρα ο δήμαρχος και μαζί ολόκληρη η κοινωνία απαιτούν την παραδειγματική του τιμωρία. Ποιος είναι, όμως, ο Μπαχ; Πώς και γιατί πέθανε; Και γιατί ο θάνατός του έγινε βάιραλ; Ποιος είναι ο Φίλιππος Ιορδάνου; Πόσο πίσω πάει η σχέση του με τον Μπαχ; Και γιατί βρίσκεται στο στόχαστρο;

 

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Αλεξία Παπαλαζάρου. Επί σκηνής: Δημήτρης Αντωνίου. Σκηνικά / κοστούμια: Άντης Παρτζίλης. Μουσική: Δημήτρης Ζαχαρίου. Σχεδιασμός φωτισμού: Βασίλης Πετεινάρης.

Πότε/πού: Σάββατο 5 Δεκεμβρίου, ώρα 8:00 μ.μ. Θέατρο Μασκαρίνι – Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’, Αρ. 5, Λατσιά

Για πληροφορίες και κρατήσεις: 99251331

*Λόγω του περιορισμένου αριθμού των διαθέσιμων θέσεων, το κοινό παρακαλείται να κάνει εγκαίρως την κράτηση του.

 

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ