ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 18:29
32°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Θέατρο-Χορός

Στην αναμονή 2000 καλλιτέχνες για το επίδομα των 900 ευρώ

Newsroom K

Η αρχική ημερομηνία καταβολής του ήταν στα μέσα Ιουνίου, τώρα μετατίθεται για το τέλος του μήνα

Ακόμα δεν έχει καταβληθεί το εφάπαξ επίδομα των 900 ευρώ στους καλλιτέχνες που το δικαιούνται. Το εν λόγω επίδομα, σύμφωνα με τις αρχικές ανακοινώσεις θα το λάμβαναν στα μέσα Ιουνίου. Τώρα, η καταβολή μετατίθεται για τις 30 Ιουνίου, όπως ανακοίνωσαν εκπρόσωποι του Υπουργείου μέσω ραδιοφωνικής εκπομπής. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» το επίδομα καθυστερεί λόγω γραφειοκρατικών δυσκολιών (ταυτοποίηση, έλεγχος καταβολής άλλου επιδόματος) των 2000 περίπου δικαιούχων.

Για το ζήτημα καθυστέρησης εξέδωσε ανακοίνωση η Κλαδική Καλλιτεχνών Θεάτρου- ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ με την οποία ζητάει την επίσπευση των διαδικασιών της καταβολής στους δικαιούχους καλλιτέχνες, διότι όπως τονίζεται στην ανακοίνωσή τους: «Οι περισσότεροι από αυτούς δεν επέστρεψαν στην “κανονικότητα” κι όπως όλα δείχνουν δεν θα επιστρέψουν άμεσα. Υπάρχουν περιπτώσεις που δεν έχουν καν τα βασικά είδη πρώτης ανάγκης, βρίσκονται στην ανέχεια και αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους».

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Ένωση Ηθοποιών Κύπρου, με την οποία επίσης τονίζεται ο έντονος προβληματισμός της Ένωσης, τόσο για την καθυστέρηση στην καταβολή του επιδόματος, αλλά και για τη σιωπή από πλευράς των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού στις απαντήσεις που του δόθηκαν σε ερωτήματα σχετικά με τους δικαιούχους του επιδόματος. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ