ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
Θέατρο-Χορός

Το no_body festival μπαίνει για μια ακόμη τριετία στον χάρτη των Ευρωπαϊκών Φεστιβάλ

Newsroom K

Ανοικτή πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για νέα έργα ή έτοιμα έργα που παρουσιάστηκαν το 2020

Το φεστιβάλ έλαβε και φέτος το EFFE Label 2019-2020 του Προγράμματος Europe for Festivals, Festivals for Europe 2019-2020. Αυτή η σημαντική ευρωπαϊκή θεσμική διάκριση δίνει ιδιαίτερη ικανοποίηση γιατί το no_body festival μπαίνει για μια ακόμη τριετία στον χάρτη των Ευρωπαϊκών Φεστιβάλ, όπως και το 2017-2018.

No_body / At a distance:

Το φεστιβάλ (μια καλλιτεχνική εκδήλωση που βρίσκεται στα 12 χρόνια λειτουργίας της), θα πραγματοποιηθεί για το 2020 στις 24 – 25 Οκτώβρη 2020.

Το φεστιβάλ θα είναι επί σκηνής, όπως γινόταν, και θα διεξαχθεί σύμφωνα με τις ανακοινώσεις/ πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας για την απαραίτητη ασφάλεια των θεατών και καλλιτεχνών.

Ανακοινώνουμε ανοικτή πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για νέα έργα ή έτοιμα έργα που παρουσιάστηκαν το 2020 για το φεστιβάλ και, λαμβάνοντας υπόψη την επιστροφή σε μια συγκεκριμένη κανονικότητα ως αποτέλεσμα της πανδημίας, εγκαινιάζουμε την νέα ονομασία η οποία λαμβάνει υπόψη 2 βασικές παραμέτρους:

-Τα έργα που οι αιτητές θα στείλουν θα είναι νέα έργα ή έτοιμα έργα (που παρουσιάστηκαν το 2020), που πιθανόν να έχουν να κάνουν και με τα βιώματα των τελευταίων μηνών κατά και μετά την πανδημία.

-Τα έργα θα είναι επί σκηνής, λαμβάνοντας υπόψη τα πρωτόκολλα επιδημιολογικής ασφάλειας που καθορίστηκαν. Η σκηνή θα παραμείνει βασικός άξονας παρουσίασης των νέων ή έτοιμων έργων στο χώρο των παραστάσεων της Στέγης Χορού Λευκωσίας.

no_body festival / At a distance

Χωρίζεται σε 2 μέρη:

-Move 5
-Performance

-Μοve 5: Απευθύνεται στον κάθε περφόρμερ (χορευτή, ηθοποιό, σκηνοθέτη, εικαστικό, κινηματογραφιστή, μουσικό, καλλιτέχνη ερευνητή, συγγραφέα κ.α.), ο οποίος μέσα σε 5 περίπου λεπτά θα μπορεί να παρουσιάσει οτιδήποτε τον εκφράζει έχοντας σαν άξονα την ιδέα του σώματος και της κίνησης. Αυτή η σύντομη παρουσίαση μπορεί να είναι σόλο ή ομαδική και επίσης μπορεί να είναι αυτοσχεδιαστική ή οργανωμένη και ακόμη μπορεί να παρουσιαστεί επί ή εκτός σκηνής ή σε βίντεο ή σε φωτό ή σε ήχους. Η Στέγη Χορού Λευκωσίας και το Dance Gate θα προσφέρουν δωρεάν όλο τον διαθέσιμο τεχνικό εξοπλισμό του χώρου σε όλους τους συμμετέχοντες αυτού του πρότζεκτ και θα προβάλουν και θα στηρίξουν την όλη προσπάθεια. Οι πρόβες για τις παρουσιάσεις αυτές θα γίνουν όλες μαζί μέσα σε μια ή δύο μέρες που θα καθορίσει ο διευθυντής σκηνής του φεστιβάλ σε έγκαιρη συνεννόηση με τους συμμετέχοντες συν η πρόβα την μέρα της παρουσίασης.

Ο κάθε συμμετέχοντας να υποβάλει τη δική του σύντομη αίτηση γράφοντας απλά: το όνομα του, αριθμό ταυτότητας, κινητό τηλέφωνο, email, ιδιότητα, ελάχιστα λόγια για το σκεπτικό της παρουσίασης του, λίγες σκέψεις για τις πιθανές τεχνικές ανάγκες του (όταν εγκριθεί η συμμετοχή του θα ζητήσουμε τον Σεπτέμβριο 2020 ακόμη λίγες λεπτομέρειες σχετικά με την παρουσίαση του). Η παρουσίαση θα γίνει την Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020. Κάθε αίτηση θα υποβάλλεται μόνο με εμαιλ στο dancehouselefkosia@gmail.com

Βασικός σκοπός είναι να δοθεί η δυνατότητα, σε σύντομο χρόνο, στον κάθε περφόρμερ ή εν δυνάμει περφόρμερ- με άξονα την ιδέα του σώματος και της κίνησης- να εκφραστεί χωρίς όρους ή περιορισμούς από όποιο φάσμα των παραστατικών τεχνών και του περφόρμανς κι αν προέρχεται και να προσδώσει δυναμική και συνέργειες μεταξύ περφόρμερς από διαφορετικές καλλιτεχνικές συντεταγμένες για την πιθανότητα δημιουργίας νέων ιδεών και αντιλήψεων για την εξέλιξη των παραστατικών τεχνών.

-Performance: Σε αυτό το πλαίσιο του φεστιβάλ, που θα γίνει το Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020, οι αιτητές- καλλιτέχνες (οι οποίοι μπορεί και να μην είναι χορευτές-χορογράφοι) μπορούν παρουσιάσουν έργο με άξονα το σώμα και την κίνηση του και έχοντας ως συνεργάτη επί σκηνής τουλάχιστον 1 περφόρμερ κίνησης ή 1 χορευτή ή 1 χορογράφο συν όποιους άλλους καλλιτέχνες θα ήθελε με όριο τους 3 περφόρμερς επί σκηνής.

Το έργο που θα παρουσιαστεί θα έχει διάρκεια τουλάχιστον 20 λεπτά με μέγιστη διάρκεια τα 25 λεπτά. Θα δοθεί τεχνική στήριξη στους συμμετέχοντες και προβολή και οργάνωση της παρουσίασης τους συν μια οικονομική στήριξη. Επίσης, θα δοθεί η δυνατότητα για 2 πρόβες σε κάθε παρουσίαση σε συνεννόηση με τον διευθυντή σκηνής του φεστιβάλ. Θα εγκριθούν μέχρι 6 έργα.

Η οικονομική στήριξη για τους συμμετέχοντες με νέα έργα θα είναι:

700 ευρώ
1)Σόλο, για παραγωγή νέου έργου (σόλο σημαίνει 1 περφόρμερ κίνησης ή χορευτής ή χορογράφος επί σκηνής)

1100 ευρώ
2)Ντουέτο, για παραγωγή νέου έργου (ντουέτο σημαίνει 2 περφόρμερ κίνησης ή 2 χορευτές επί σκηνής)

1500 ευρώ
3)Για παρουσίαση νέου έργου με 3 περφόρμερς επί σκηνής

H οικονομική στήριξη για έτοιμα έργα (έργα που παρουσιάστηκαν εντός του 2020) θα αφορούν τις ίδιες 3 κατηγορίες όπως πιο πάνω, αλλά θα δοθούν λιγότερα ποσά (Λεπτομέρειες για τα ποσά που θα δοθούν οι αιτητές μπορούν να τηλεφωνήσουν για να μάθουν από τους διοργανωτές προτού υποβάλουν την αίτηση τους).

Η οικονομική στήριξη θα δοθεί την μέρα της παρουσίασης. Για να δοθεί το ποσό θα ζητηθεί τιμολόγιο και απόδειξη από τον αιτητή. Τα νέα έργα δεν θα πρέπει να έχουν παρουσιαστεί στην Κύπρο σε φεστιβάλ ή μεμονωμένα μέχρι την μέρα του φεστιβάλ no_body. Κάθε νέο έργο οφείλει, σε μελλοντικές παρουσιάσεις του μετά το φεστιβάλ, να αναφέρεται ότι η παραγωγή του και η παρουσίαση του έγινε στα πλαίσια του φεστιβάλ no_body festival / At a distance

Κάθε αίτηση θα υποβάλλεται μόνο με εμαιλ (dancehouselefkosia@gmail.com) και θα πρέπει: Να έχει όνομα, ταυτότητα, κινητό, εμαιλ, ιδιότητα αιτητή, σκεπτικό για το έργο, πιθανές τεχνικές ανάγκες για την παρουσίαση, ονόματα συντελεστών, σύντομα βιογραφικά.

Παρουσιάσεις:

Performance: Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020
Move 5: Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020
Χώρος: Στέγη Χορού Λευκωσίας

Συμφωνία συνεργασίας: Θα υπογραφτεί συμφωνία συνεργασίας μεταξύ διοργανωτών-εγκριμένων συμμετεχόντων καλλιτεχνών μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου 2020.

Επιτροπή έγκρισης αιτήσεων: Όλες τις αιτήσεις, και για τα 2 μέρη του φεστιβάλ, θα εγκρίνει επιτροπή- που θα ορίσουν οι διοργανωτές - και οι αποφάσεις της επιτροπής θα είναι τελεσίδικες.

Τελευταία ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2020

Σημείωση: Kάθε αιτητής του performance θα πρέπει να γίνει ο ίδιος φίλος της Στέγης Χορού Λευκωσίας (εκτός κι αν είναι ήδη μέλος) πληρώνοντας 20 ευρώ προτού υποβάλει αίτηση. Σε περίπτωση έγκρισης της αίτησης του το ποσό αυτό κατακρατείται. Σε περίπτωση απόρριψης του το ποσό αυτό επιστρέφεται.

Οι αιτητές για το Move 5 γίνονται φίλοι της Στέγης μόνο εθελοντικά. 

Γενικές Πληροφορίες: no_body festival / At a distance

Διοργανωτές: Στέγη Χορού Λευκωσίας σε συνδιοργάνωση με το Dance Gate Lefkosia

Σε συνεργασία: με το Δήμο Λευκωσίας

Mε τη στήριξη: των Πολιτιστικών Υπηρεσιών Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ