ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 13:08
37°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Προσφορές

Ένας Αιώνας Γεμάτος Ελλάδα: 1990 – 2000 Τόμος Β – Τελευταίος της σειράς

Newsroom K

Δεκαετία της ανεμελιάς, της τεχνητής ευμάρειας, του πλασματικού παραδείσου

Στη διάρκειά της, το διαδίκτυο και το κινητό εισβάλλουν δυναμικά στην καθημερινότητα των ανθρώπων, ενώ στο κλείσιμό της εγκαινιάζεται στο Σύνταγμα το μετρό της Αθήνας. Πλήθος εκδηλώσεων στη Θεσσαλονίκη, την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 1997.

Στην ίδια δεκαετία 1990 – 2000 η Ελλάδα αποχαιρετά τρεις μεγάλες μορφές: Τo 1990 φεύγει από τη ζωή ο Γιάννης Ρίτσος, ο πολιτικός και υπαρξιακός ποιητής. Το 1994 ακόμη 2 μεγάλες απώλειες, ο Μάνος Χατζιδάκις και η Μελίνα Μερκούρη. Ο Χατζιδάκις άφησε πίσω του υπέροχες μουσικές και την ανάμνηση ενός ανθρώπου που δεν φοβήθηκε να συγκρουσθεί με τον πολιτικό και κοινωνικό κομφορμισμό του καιρού του. Η Μελίνα σφράγισε με νέους θεσμούς και έργα το πολιτιστικό τοπίο της χώρας και συνέδεσε το όνομά της με τον αγώνα για τον επαναπατρισμό των Γλυπτών του Παρθενώνα. Η τελευταία δεκαετία του 20ού αιώνα θα φέρει, όμως, και ένα Χρυσό Φοίνικα, το ανώτατο βραβείο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, το οποίο κερδίζει ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, το 1998, με την ταινία του "Μια αιωνιότητα και μια μέρα". Στα καλά νέα της εποχής είναι και η ίδρυση του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, το 1995 καθώς και

Επίσης, αυτή την Κυριακή μαζί με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ το περιοδικό Beautiful People καθώς και το έργο του Γιώργου Κεπόλα, "Η γάτα που κοίταζε στα μάτια τον κορωνοϊό".

 

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ