ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Γαστρονόμος Μαρτίου

Στον Γαστρονόμο Μαρτίου γιορτάζουμε τη Σαρακοστή, νηστεύοντας 48 μέρες σωστά

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

H Σαρακοστή είναι η μεγαλύτερη σε έκταση αλλά και η σπουδαιότερη νηστία. Στην ορθόδοξη χριστιανική πίστη θεωρείται ότι εξαγνίζει και προετοιμάζει τον πιστό για την Ανάσταση του Κυρίου, ωστόσο δεν είναι λίγοι αυτοί που επιλέγουν να νηστέψουν για άλλους λόγους, είτε γιατί θέλουν να αποτοξινωθούν για ένα διάστημα από τα ζωικά προϊόντα είτε γιατί θέλουν να αναμετρηθούν με κάτι που θεωρούν ως κατεξοχήν πνευματική πρόκληση. Και είναι πράγματι μια τεράστια πρόκληση η νηστεία, όχι μόνο πνευματική αλλά και σωματική. Αντέχουμε να νηστέψουμε και τις 48 μέρες; Πώς θα το κάνουμε σωστά; Και πόσο ευρηματικοί μπορούμε να γίνουμε, για να μη βαρεθούμε να τρώμε τα ίδια και τα ίδια;

Στον Γαστρονόμο Μαρτίου, σηκώνουμε το γάντι και ριχνόμαστε στην πρόκληση χωρίς φόβο.

Συγκεντρώνουμε ειδικά για την περίσταση ευφάνταστες θρεπτικές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, με στόχο να εμπλουτίσουμε το καθημερινό σαρακοστιανό τραπέζι σας με συναρπαστικές γεύσεις.

Τα λαδερά θα γίνουν τα αγαπημένα μας!

Όλα τα εποχικά λαχανικά, από αγκινάρες και χόρτα,

μέχρι αρακά, σε λευκές και κόκκινες σάλτσες.

Απολαμβάνουμε σπανακόρυζο κοκκινιστό με μανιτάρια και ραδίκια γιαχνί με σουσάμι.

Γίνεται το κουνουπίδι μπριζόλα; Γίνεται! Όπως γίνεται το λάχανο, το μπρόκολο και η σελινόριζα! Χορταστικές «μπριζόλες» λαχανικών με τραγανές κρούστες, μαριναρισμένες με πλήθος συνδυασμούς από τα πιο αρωματικά αρτύματα και μπαχαρικά, για γρήγορα, χορταστικά και εντυπωσιακά πιάτα.

Τη Σαρακοστή τα όσπρια είναι οι πρωταγωνιστές των νηστειών, ετοιμάζουμε συνταγές με αναπάντεχους συνδυασμούς, φακές με κρόκο Κοζάνης και γίγαντες στη γάστρα με πιπεριές, για να δούμε τα όσπρια με άλλο μάτι.

Και, επειδή η νηστεία ζητάει και γλυκό, το χρειαζόμαστε για να πάρουμε μικρές ανάσες μέσα στη ρουτίνα του σαρακοστιανού διαιτολογίου σας παρουσιάζουμε 3 νόστιμα γλυκά, όλα νηστίσιμα!

Και όπως κάθε μήνα το συνταγολόγιο, τι μαγειρεύουμε κάθε βδομάδα, από τη Δευτέρα μέχρι το Σάββατο.

Τις Τρίτες τρώμε κοτόπουλο και τις Παρασκευές όσπρια.

Ακόμη

Η Μαριλένα Ιωαννίδου μας φτιάχνει χταπόδι σουβλάκι σερβιρισμένο με μια σκορδαλιά με κίτρινες φακές και για την 25η Μαρτίου φαγκρί στον φούρνο με φρέσκα αρωματικά και ντοματίνια.

O Σαρακοστιανός Γαστρονόμος αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Προσφορές: Τελευταία Ενημέρωση