ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Αυτή την Κυριακή μαζί με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Σε αυτό το τεύχος επιστρέφουμε στο σχολείο. Το πραγματικό και αυτό της ζωής.

Ταξιδεύουμε με ένα ψαροκάικο, μετά από πολλές δυσκολίες και με τα καλοκαιρινά μελτέμια να μας ζορίζουν για να βρούμε την κυρά της Κινάρου, τη θρυλική Ρηνιώ Κατσοτούρχη Θηραίου, η οποία έμεινε μόνη της να φυλάει Θερμοπύλες, σε ένα ακριτικό νησί ανατολικά της Αμοργού, παρέα με τον σκύλο της και τα αγριοπούλια. Μαγειρεύουμε μαζί της ακούγοντας να μας διηγείται ιστορίες παλιές και τωρινές και στην πορεία ανακαλύπτουμε ότι δεν θέλει πολλά για να νοστιμίσει η ζωή. Κι αυτά τα λίγα θα τα βρούμε δίπλα μας.

Επισκεπτόμαστε και το σχολείο των παιδιών, καθόμαστε μαζί τους νοερά στο ίδιο θρανίο, επιστρέφοντας για μια στιγμή στα παιδικά μας χρόνια. Το κολατσιό που έχουμε στην τσάντα, το ταπεράκι της μαμάς (και του μπαμπά) είναι η γλυκιά καταφυγή μας στο διάλειμμα, η γέφυρα με το σπίτι. Τι καλό μας έβαλε σήμερα; Μήπως ένα από τα πρωτότυπα σάντουιτς ή κάποιο από τα υγιεινά σνακ που προτείνουν οι σεφ του Γαστρονόμου. Και για αυτό η Αθηνά Λοιζίδου μας προτείνει Αβγά scrambled με cottage cheese και αβοκάντο και Σάντουιτς με ζαμπόν, τυριά και φασκόμηλο στο τηγάνι. Σε αυτό το τεύχος ετοιμάσαμε έναν χρήσιμο οδηγό ιδεών, συνταγών και αγορών για να αναβαθμίσουμε το κολατσιό που παίρνουν τα παιδιά στο σχολείο αλλά και εμείς στο γραφείο.

Επιστρέφουμε στο άστυ και στην ωραιότερη τελετουργία των Ελλήνων, το Κυριακάτικο τραπέζι. Μαζεύουμε την οικογένεια για να ανταλλάξουμε τα νέα του καλοκαιριού και να καλωσορίσουμε το φθινόπωρο με ένα μοναδικό μενού με εξαίσιες λιχουδιές από τη Νένα Ισμυρνόγλου καθώς και την Αθηνά Λοιζίδου σε ένα Γρήγορο κοτόπουλο με σάλτσα σόγια και ρύζι καρύδας και Φιλέτο λαβράκι σε κρουστά μαζί με αγγούροσαλάτα

Και τέλος, επιστρέφουμε στο πιο τρυφερό γλυκό των παιδικών μας χρόνων, τις κρέπες. Ο Στέλιος Παρλιάρος τις απογειώνει σε πρωτότυπες συνταγές, όπως το τσίζκεϊκ με κρέπες και μπισκότα ή την τούρτα σοκολάτα με κρέπες ανεβάζοντας τον πήχη της απόλαυσης και της νοστιμιάς σε νέα ύψη.

Μαζί το περιοδικό Κ και το τελευταίο τεύχος της σειράς του Disney.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Προσφορές: Τελευταία Ενημέρωση

X