ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Γαστρονόμος – Οι πιο ωραίες Κυριακές

Την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου μαζί με την «Κ»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Οι πιο ωραίες Κυριακές είναι αυτές που τις μοιραζόμαστε στο ίδιο τραπέζι με τους αγαπημένους μας. Η Κυριακή δεν έχει τις περαστικές μυρωδιές του φαγητού που με βιάση θα ετοιμάσουμε για να προλάβουμε όλα τα υπόλοιπα της κάθε μέρας. Όχι, η Κυριακή είναι η μέρα που την ευωδιά του φαγητού θα τη χορτάσουμε όταν ανοιγοκλείνουμε την πόρτα του φούρνου για να δούμε πώς πάει το ψήσιμο, και το καπάκι της κατσαρόλας, μη θέλει λίγο ακόμη νεράκι η σάλτσα. Σήμερα αναθυμόμαστε τι ήταν αυτό που έκανε γιορτινές τις παιδικές μας Κυριακές και λαχταράμε να το χαρίσουμε τώρα στους δικούς μας αγαπημένους. Να χαρούμε μαζί τους τη σπιτική φροντίδα που λείπει όλες τις άλλες μέρες της εβδομάδας. Να μοιραστούμε μαζί τους φαγητό που μας φέρνει κοντά, μας καθησυχάζει, μας ηρεμεί.

Ποιο comfort food, όταν υπάρχει το γιουβέτσι; Το φαγητό της Κυριακής, της γιορτής, των καλεσμένων. Το γιουβέτσι που οικειοποιηθήκαμε την ανατολίτικη καταγωγή του και το κάναμε δικό μας, το κάναμε γιουβετσάκι κι έγινε το οικογενειακό μας φαγητό, απλό μέσα στη νοστιμιά του, σύνθετο μέσα στη σύλληψή του.

Ο Σεπτέμβριος είναι γεμάτος ιδέες και τεχνικές από τους σεφ του Γαστρονόμου για να ανανεώσουμε τα συνταγολόγιά μας και ο Χριστόφορος Πέσκιας μάς αποκαλύπτει τα μυστικά του για το κοκκινιστό αμοργιανό πατατάτο.

Οι δικές μας σεφ Μαριλένα Ιωαννίδου παρουσιάζει τα κυπριακά «εξωτικά» μάνγκο στην κουζίνα μας. Χέρι-χέρι με το χαρουπόμελο, νοστιμίζουν το παραδοσιακό στιφάδο και δίνουν στυλ σε μια σαλάτα με πουργούρι ενώ η Αθηνά Λοϊζίδου μάς ετοιμάζει υπέροχο λαβράκι με πράσινη σος και λαχανικά, μακαρονάδα με ντομάτα, ούζο και βασιλικό και, για να μας γλυκάνει, μια απολαυστική τούρτα δούκισσα.

Και για το τέλος, γλυκά και επιδόρπια με μήλα, μελωμένα και ζουμερά, με την υπογραφή του Στέλιου Παρλιάρου, ένας χαιρετισμός στο φθινόπωρο με το φρούτο που σηματοδοτεί το πέρασμά μας από το καυτό ελληνικό καλοκαίρι στη μεστή φθινοπωρινή γλύκα.

Επίσης, στο πακέτο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ θα βρείτε το περιοδικό ΜΑΝ που είναι αφιερωμένο στους νικητές του θεσμού ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ ΜΑΝ ΟF THE YEAR AWARDS.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Προσφορές: Τελευταία Ενημέρωση