ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 22:54
27°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Προσφορές

Η γάτα που κοιτάζει στα μάτια τον κορωνοϊό

Newsroom K

Ένα έργο που δημιουργήθηκε από τον καλλιτέχνη Γιώργο Κεπόλα τις ημέρες του lockdown

Ο καλλιτέχνης έγραψε τα ακόλουθα για το έργο του:

Εδώ και λίγες ημέρες, ζούμε σε “κατάσταση πολιορκίας”, παρ’ όλο που η κυβέρνηση και τα μέσα ενημέρωσης τής έδωσαν τον όμορφο, ανοιξιάτικο τίτλο “Μένουμε σπίτι”.

Tα διαγγέλματα και τα δελτία ειδήσεων θυμίζουν πολεμικά ανακοινωθέντα από εμπόλεμες ζώνες. Αόρατοι εχθροί, ασύμμετρες απειλές, νεκροί είναι οι λέξεις που κυριαρχούν. Στην αυλή του σπιτιού μας, οι γάτες συνεχίζουν τη ζωή τους, λες και δεν έχουν μυριστεί τίποτα από τα βάσανα των ανθρώπων. Ξυπνούν όπως κάθε ημέρα την ίδια ώρα, τεντώνονται, τριγυρίζουν στον κήπο για να βρουν κάτι να φάνε, ξαπλώνουν ανάλογα με τον καιρό στον ήλιο ή στη σκιά, εξασκούν τα νύχια τους στους κορμούς των δέντρων και όταν πεινάσουν έρχονται έξω από την πόρτα νιαουρίζοντας. Ζουν ήρεμα σε μια γατίσια ζωή, ίσως ξέροντας κάτι που οι άνθρωποι δεν ξέρουν ή δεν θέλουν να μάθουν, ότι δηλαδή τα βακτήρια και οι ιοί δεν πεθαίνουν ούτε εξαφανίζονται, αλλά θα υπάρχουν όσο υπάρχει ο πλανήτης. Είναι μέρος της ζωής. Αυτή είναι η ζωή

Βιογραφικό του Γιώργου Κεπόλα:

Γεννήθηκε στην Αθηένου το 1956 και έχοντας από μικρός κλίση στη ζωγραφική μαθήτευσε, λάθρα σχεδόν, πλάι στον Καλλίνικο Σταυροβουνιώτη, μετέβη αργότερα στην Εθνική Ακαδημία Καλών Τεχνών της Νέας Υόρκης όπου σπούδασε ζωγραφική. Αργότερα μετέβη στην Αθήνα, όπου ειδικεύτηκε στην τοιχογραφία και το ψηφιδωτό. Το 1984 με τον αδελφό του Άλκη δημιούργησαν το Εργαστήριο Αγιογραφίας και Ψηφιδωτού. Μνημειώδες το έργο του στη Μονή Παναγίας του Κύκκου. Εικονογράφησε το βιβλίο «Λευκωσία» με ποίηση Μιχάλη Χατζηπιερή, Νεσιέ Γιασίν και την ποιητική συλλογή του Μ. Χατζηπιερή «Μια πλεξούδα ήλιος».

Το 2007, το βιβλίο του «Τα έργα της υπομονής» εκδόθηκε στα Ελληνικά, Αγγλικά, Γερμανικά και Ρωσικά. Έργα του βρίσκονται στην Κύπρο και το εξωτερικό.

Επίσης, αυτή την Κυριακή μαζί με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ο Β τόμος και τελευταίος της σειράς «Ένας Αιώνας Γεμάτος Ελλάδα: 1990 – 2000» και το περιοδικό Beautiful People

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ