ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 22:50
28°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Προσφορές

Λουκία Νικολαΐδου – Βασιλείου - Θυγατέρες του Θεού (1933 – 1936)

Newsroom K

Αυτή την Κυριακή μαζί με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

H Λεβέντειος Πινακοθήκη και η εφημερίδα Η Καθημερινή φέρνουν και αυτή την εβδομάδα τους πρωτοπόρους Κύπριους ζωγράφους σε κάθε κυπριακό σπίτι:

Αδαμάντιος Διαμαντής, Ιωάννης Κισσονέργης, Λουκία Νικολαΐδου – Βασιλείου, Μιχάλης Μιχαηλίδης, Γιώργος Πωλ. Γεωργίου.

Και αυτή την Κυριακή κάντε κτήμα σας ένα κομμάτι της κυπριακής τέχνης και ιστορίας ανυπολόγιστης αξίας σε ακριβές αντίγραφο, προσφορά της Λεβεντείου Πινακοθήκης, μέσω του προγράμματος «Μένω σπίτι - γνωρίζω τους Κύπριους δημιουργούς της πρώτης γενιάς».

Αυτή την Κυριακή: «Θυγατέρες του Θεού» από τη Λουκία Νικολαΐδου – Βασιλείου

Λίγα λόγια για το έργο:

Το έργο «Θυγατέρες του Θεού» απεικονίζει μια φίλη της ζωγράφου (δεξιά) και τη μοδίστρα τους (αριστερά). Από την εξωτερική τους εμφάνιση υποδηλώνεται η διαφορετική κοινωνική τάξη των δύο γυναικών. Η μοδίστρα, πιο απλά ντυμένη και χτενισμένη, άβαφη και χωρίς κοσμήματα, κρατά στο χέρι της το ύφασμα που πρόκειται να ράψει. Αντίθετα, η αστή πελάτισσά της, πιο περιποιημένη, αποπνέει έναν διαφορετικό αέρα. Όπως σε πολλά έργα της με θέμα τις γυναίκες, διακρίνεται και εδώ η προσπάθειά της να ψηλαφίσει τον εσωτερικό χαρακτήρα και τις λεπτές ψυχικές καταστάσεις. Αναπλάθοντας έναν κόσμο αισθημάτων, αποδίδει με έμφαση τα μάτια ως καθρέφτη του εσωτερικού κόσμου. Το βλέμμα της φίλης της αποδίδεται σπινθηροβόλο, φιλάρεσκο και συνδεδεμένο με το παρόν, ενώ αυτό της νεαρής μοδίστρας αποπνέει μια ρεμβώδη μελαγχολική διάθεση.

Επίσης αυτή την εβδομάδα, στο πακέτο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ το περιοδικό ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ, όπου σπουδαίοι αναγνωρισμένοι σεφ αποκαλύπτουν τα μυστικά τους και μαγειρεύουν 80 μοναδικές και δοκιμασμένες συνταγές. Εύκολες ανοιξιάτικες μακαρονάδες, απίθανα ψωμιά για όλα τα γούστα, αυθεντικές ιταλικές και ισπανικές νοστιμιές. Ένα τεύχος-ταξίδι στις νοστιμιές της Μεσογείου.

 

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ