ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 08:29
27°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Προσφορές

Μιχάλης Μιχαηλίδης - Αυτοί που Έμειναν Πίσω, 1950

Newsroom K

Την Κυριακή 24 Μαΐου μαζί με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

H Λεβέντειος Πινακοθήκη και η εφημερίδα Η Καθημερινή φέρνουν και αυτή την εβδομάδα τους πρωτοπόρους Κύπριους ζωγράφους σε κάθε κυπριακό σπίτι:

Αδαμάντιος Διαμαντής, Ιωάννης Κισσονέργης, Λουκία Νικολαΐδου – Βασιλείου, Μιχάλης Μιχαηλίδης, Γιώργος Πολ. Γεωργίου.

Και αυτή την Κυριακή κάντε κτήμα σας ένα κομμάτι της κυπριακής τέχνης και ιστορίας ανυπολόγιστης αξίας σε ακριβές αντίγραφο, προσφορά της Λεβεντείου Πινακοθήκης, μέσω του προγράμματος «Μένω σπίτι - γνωρίζω τους Κύπριους δημιουργούς της πρώτης γενιάς».

Αυτή την Κυριακή: το έργο του Μιχάλη Μιχαηλίδη, «Αυτοί που Έμειναν Πίσω»

Λίγα λόγια για το έργο:

Μετά από το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, η Κύπρος βίωσε μια μεγάλη οικονομική κρίση, που είχε ως αποτέλεσμα πολλοί Κύπριοι να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό –ιδίως στη Μεγάλη Βρετανία– αναζητώντας εργασία. Το μεταναστευτικό κύμα που εκδηλώθηκε αφορούσε κατά βάση τον ανδρικό πληθυσμό, με άμεση συνέπεια την εμφάνιση πολλών κοινωνικών προβλημάτων. Οι γυναίκες ήταν πλέον αναγκασμένες να αναλάβουν διπλό ρόλο, να παλέψουν σκληρά για την επιβίωση της οικογένειάς τους. Στο έργο της Λεβεντείου Πινακοθήκης κάποιες γυναίκες με τα παιδιά τους ατενίζουν το καράβι, που παίρνει μακριά τους τον σύζυγο, τον γιο ή τον πατέρα, να απομακρύνεται και να χάνεται στο βάθος του πελάγους. Από τον υπότιτλο του έργου στον κατάλογο της ατομικής έκθεσής του το 1955, αντλείται η πληροφορία ότι πρόκειται για το πλοίο «Πρωτέας» που ταξίδευε στην Αυστραλία.

Επίσης αυτή την εβδομάδα, στο πακέτο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ το Beautiful People καθώς και ο δεύτερος τόμος της σειράς «1821, Με την πένα των πρωταγωνιστών – Απομνημονεύματα περί της Φιλικής Εταιρείας Υπό Εμμανουήλ Ξάνθου».

 

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ