ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 10:02
27°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Κύπρος

Αποδεκτή από την Ιερά Σύνοδο η παραίτηση Κιτίου

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Τοποτηρητής του Μητροπολιτικού Θρόνου ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος μέχρι την εκλογή νέου Μητροπολίτη

Την παραίτησή του από το Θρόνο της Μητροπόλεως Κιτίου υπέβαλε και τυπικά στην Ιερά Σύνοδο ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος. Τα μέλη της Ιεράς Συνόδου αποδέχθηκαν την παραίτηση. Ως εκ τούτου από σήμερα ο Θρόνος της Μητροπόλεως Κιτίου κηρύσσεται εν χηρεία και τοποτηρητής αναλαμβάνει με βάση το Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.

Όπως ανέφερε εντός της Συνόδου ο παραιτηθείς Μητροπολίτης οι λόγοι που τον ώθησαν στην απόφαση αυτή είναι η μεγάλη του αγάπη προς το ποίμνιό του και η αίσθησή του ότι εξασθενούν οι δυνάμεις του.

Συνάμα με την παραίτησή του όπως είπε θα δώσει την ευκαιρία σε νεότερό του Ιεράρχη να ποιμάνει αρτιότερα το ποίμνιό του. Από πλευράς του ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος αποδεχόμενος την παραίτηση τον συνεχάρη για την ενέργειά του η οποία όπως είπε δείχνει αρετή τεραστίων διαστάσεων.

Τον ευχαρίστησε επίσης για την πολυετή και πολύτιμη προσφορά του στην Εκκλησία. Η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να τιμήσει το παραιτηθέντα Μητροπολίτη με το χρυσό μετάλλιο του Αποστόλου Βαρνάβα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ