ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 10:12
29°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Κύπρος

Αρχιεπίσκοπος: Γιατί δεν πήγα στην κηδεία του Δ. Χριστόφια

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας απαντά στα επικριτικά σχόλια που δέχθηκε

Απάντηση σε όσους τον επέκριναν για την απουσία του, από την νεκρώσιμη ακολουθία του τέως προέδρου της Δημοκρατίας και γ.γ του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια, δίνει μέσω της «Κ» ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου. Σε συνέντευξή του, που θα δημοσιευθεί στην έντυπη έκδοση της Κυριακής, ο Προκαθήμενος δεν απέφυγε να απαντήσει σε σχετικό ερώτημα.

Ο Αρχιεπίσκοπος απέρριψε ότι δεν πήγες στην νεκρώσιμη τελετή, επειδή ο ίδιος το επέλεξε αφήνοντας να φανεί πως η επιθυμία της οικογένειας ήταν όπως η εξόδιος ακολουθία τελεστεί, από τον Μητροπολίτη Κύκκου και Τηλλυρίας Νικηφόρο. «Φυσιολογικά ανέμενα να με καλέσουνε, αλλά λόγω φιλικών σχέσεων που έχει η οικογένεια με τον Μητροπολίτη Κύκκου, κάλεσαν τον Άγιο αδελφό. Ασφαλώς επειδή ο ναός είναι εντός των ορίων της Αρχιεπισκοπής, ο Άγιος Κύκκου με ρώτησε, και είπα: Αδελφέ να πας και πήγε με την έγκρισή μου». 

Πήγε στην κηδεία της Λούλας Κοκκίνου

Στο σημείο αυτό ο Μακαριότατος πρόσθεσε πως η μη παρουσία του, στην κηδεία του τέως προέδρου της Δημοκρατίας, λόγω επιθυμίας της οικογένειάς του, του έδωσε την ευκαιρία να παραστεί σε άλλη νεκρώσιμη ακολουθία αγωνίστριας, Της Λούλας Κοκκίνου. «Και ευτυχώς που ζήτησαν να πάει ο Άγιος Κύκκου και βρήκα την ευκαιρία να πάω να κάνω την κηδεία μιας αγωνίστριας, της μακαριστής Λούλας Κοκκίνου που αγωνίσθηκε σε όλη τη ζωή της. Ήταν επικεφαλής της πορείας Μακαρίου και έδωσε υποτροφίες σε φτωχά παιδιά και πιστεύω ότι είχαμε ιερή υποχρέωση να της κάνουμε την κηδεία. Το χάρηκα που ήμουν ελεύθερος και πήγα και της έκανα την κηδεία».

Η συνέντευξη

Στη συνέντευξή του, ο Μακαριότατος μιλά για την παρουσία του στο πηδάλιο της Εκκλησίας του Απόστολου Βαρνάβα, απαντά με ευθύτητα για τον χρόνο αποχώρησής του από το Αρχιεπισκοπικό Θρόνο, αλλά και για την εικόνα που επικρατεί εντός της Ιεράς Συνόδου. Αναφερόμενος στην εκλογή νέου Μητροπολίτη Κιτίου εκφράζει ανοιχτά την προτίμησή του, ενώ αποκαλύπτει τι ζήτησε από τον Πρόεδρο της Τουρκίας και του το αρνήθηκε. Ολόκληρη η συνέντευξη του Μακαριότατού στην «Κ» της Κυριακής.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ