ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 16:15
36°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Υγεία

Η διοικητική τραμουντάνα στον ΟΚΥπΥ βλάπτει το ΓεΣΥ

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Πρόταση για διορισμό νέου προέδρου του Οργανισμού ενδέχεται να παρουσίαση ο ΥΠΥΓ στο υπουργικό συμβούλιο

Στη συνεδρία του υπουργικού συμβουλίου την Παρασκευή, θα ξεκαθαρίσει εάν θα τερματιστεί η διοικητική αναταραχή στον ΟΚΥπΥ , που άφησε πίσω της η παραίτηση του Αλέκου Σταμάτη. Μια παραίτηση που αποδόθηκε σε προσωπικούς λόγους, ωστόσο πίσω από αυτή φαίνεται να κρύβεται έντονο παρασκήνιο. Με βάση τα όσα δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, αποδεχόμενος την παραίτηση Σταμάτη, στην επόμενη συνεδρία του κυβερνητικού σχήματος θα κατατεθεί πρόταση για τον αντικαταστάτη του.

Πηγές στο χώρο της δημόσιας υγείας, εξέφραζαν έντονες αμφιβολίες για το κατά πόσο ο Υπουργός Υγείας θα είναι έτοιμος να παρουσιάσει πρόταση, στη συνεδρία του υπουργικού, την Παρασκευή, με το όνομα του νέου προέδρου του ΟΚΥΠυ, μιας και το μεσοδιάστημα από την παραίτηση Σταμάτη δεν είναι αρκετό, όπως επισήμαναν οι ίδιες πηγές. Εν αναμονή των όποιων εξελίξεων στο θέμα, νέου προέδρου του Οργανισμού φουντώνουν οι επικρίσεις που διατυπώνονται για την παραίτηση Σταμάτη και το κενό που έχει δημιουργηθεί σε έναν από τους βασικούς πυλώνες του ΓεΣΥ, σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή.

Από πλευράς γιατρών του δημοσίου, η όλη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί αντιμετωπίζεται με προβληματισμό

Κίνητρα και ΠΑΣΥΚΙ

Ένα ζήτημα που έμεινε στη μέση και δημιουργεί πιεστικές καταστάσεις στο χώρο των δημοσίων νοσηλευτηρίων, είναι ο διάλογος ΟΚΥΠυ και γιατρών του δημοσίου για τα κίνητρα που θα παραχωρηθούν. Η παραίτηση Σταμάτη άφησε στη μέση, τις προσπάθειες που καταβάλλονται για συμφωνία μιας και ο παραιτηθείς πρόεδρος του ΟΚΥπΥ, όπως υποστηρίζεται, διαδραματίζεται καθοριστικό ρόλο στις διαβουλεύσεις. Ακόμα και στην περίπτωση του το υπουργικό συμβούλιο προχωρήσει σε νέο διορισμό την Παρασκευή, εκφράζονται έντονες ανησυχίες ότι θα σημειωθεί σημαντική καθυστέρηση μέχρι ο αντικαταστάτης του κ. Σταμάτη, αναλάβει ουσιαστικά την προεδρία του Οργανισμού. Το σκηνικό θα είναι σαφώς εντονότερο στο σενάριο που επιβεβαιωθούν οι απαισιόδοξες εκτιμήσεις ότι ο διορισμός νέου προέδρου θα καθυστερήσει.

Από πλευράς γιατρών του δημοσίου, η όλη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί αντιμετωπίζεται με προβληματισμό. Αυτό το οποίο λέγεται είναι πως η ΠΑΣΥΚΙ σε καμία περίπτωση δεν είναι διατεθειμένη να δεχθεί νέα καθυστέρηση και ήδη γίνονται σκέψεις και σύγκλιση γενικών συνελεύσεων προκειμένου να ενημερωθούν τα μέλη της. Στο θέμα του διαλόγου για τα κίνητρα και οι δυο πλευρές παραδέχονται πως υπάρχει μεγάλη απόσταση. Κάτι που φάνηκε στη συνεδρία του ΟΚΥπΥ την περασμένη Παρασκευή όταν ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου τέθηκε η πρόταση της ΠΑΣΥΚΙ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Υγεία  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ