ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 10:11
28°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Κύπρος

Ελληνικά F16 έπληξαν στόχους στο πεδίο βολής του Καλού Χωριού

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Συμμετοχή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε διακλαδική άσκηση της Εθνικής Φρουράς

Ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη μετά από σχεδόν 20 χρόνια πήραν μέρος και πάλι σε άσκηση της Εθνικής Φρουράς. Συγκεκριμένα τρία F16 είχαν εμπλοκή στο σενάριο διακλαδικής άσκησης στο Καλό Χωριό Λάρνακας πλήττοντας επίγειους στόχους. Πρόκειται για την τελική φάση της Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) με την επωνυμία «Ατσάλινο Βέλος».

Τα F16 προσέγγισαν τον χώρο της άσκησης από την πλευρά της Λάρνακας πραγματοποιώντας με επιτυχία την αποστολή τους. Σύμφωνα με άριστα ενημερωμένες πηγές της «Κ» η απόφαση για συμμετοχή ελληνικών πολεμικών μέσων σε άσκηση της ΕΦ είχε παρθεί πριν την επέτειο ανεξαρτησίας την 1η Οκτωβρίου. Μια απόφαση η οποία από πλευράς ΥΠΑΜ κινείται προς την πλευρά της ουσίας και όχι του εντυπωσιασμού. Κάτι που είχε συμβεί και πέρυσι όπου και πάλι ελληνικά μαχητικά ελικόπτερα είχαν πραγματοποιήσει βολές στο Καλό χωριό.

Τελευταία φορά που ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη συμμετείχαν σε στρατιωτικές ασκήσεις επί κυπριακού εδάφους ήταν το 2000 στην κορυφαία άσκηση της ΕΦ «Νικηφόρος» που στο τελικό της στάδιο είχε εμπλοκή με την «Τοξότης» της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας.

Βίντεο από παλαιότερη άσκηση των ελληνικών F16 (Παρμενίων 2014)

«Η έλευση των Ελληνικών F16 επιδεικνύει την εξαίρετη και αδιάλειπτη συνεργασία με την Ελλάδα»

Ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter έκανε ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης για την άσκηση με την επωνυμία «Ατσάλινο Βέλος».

«Παρακολούθησα σήμερα την τελική φάση της ΤΑΜΣ ΑΤΣΑΛΙΝΟ ΒΕΛΟΣ. Ο επαγγελματισμός και το ηθικό που επέδειξε σήμερα το προσωπικό με κάνουν πραγματικά περήφανο! Συγχαρητήρια σε όλους. Η έλευση των Ελληνικών F16 επιδεικνύει την εξαίρετη και αδιάλειπτη συνεργασία με την Ελλάδα», ήταν το μήνυμά του.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ