ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 12:48
31°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Πολιτική

Αναστασιάδης: Εκτός συνταγματικού πλαισίου ο Γ. Ελεγκτής

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Στο άρθρο 139 του Συντάγματος παραπέμπει ο Οδ. Μιχαηλίδης απαντώντας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σε φάση νέας δοκιμασίας έχουν εισέλθει οι σχέσεις Προέδρου της Δημοκρατίας και Γενικού Ελεγκτή, κάτι που δεν απέκρυψε ο Νίκος Αναστασιάδης στη συνέντευξή του στην εφημερίδας «Πολίτης».

Αναφερόμενος στο ζήτημα που προέκυψε πρόσφατα με την έκθεση του Γενικού Ελεγκτή για το σύστημα εφεδρείας της Εθνικής Φρουράς και στο κατά πόσο ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης παραμένει εντός των πλαισίων του Συντάγματος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε επί λέξει. «Δεν θα ήμουν ορθός εάν έλεγα ότι παραμένει εντός των πλαισίων που το Σύνταγμα καθορίζει. Πολλές φορές παρατηρείται παρερμηνεία των καθηκόντων με αποτέλεσμα να υπάρχουν τριβές». Η ξεκάθαρη τοποθέτηση του Νίκου Αναστασιάδη σαφέστατα θέτει ζήτημα Συνταγματικής εκτροπής του Οδυσσέα Μιχαηλίδη κατά την άσκηση των καθηκόντων του.

Το άρθρο 139, όπως υποστηρίζεται από νομικούς, δεν είναι η ενδεδειγμένη για την επίλυση θεμάτων ενδεχόμενης συνταγματικής εκτροπής στο θέμα των αρμοδιοτήτων.

Πέρα από το κατά πόσο ο Γενικός Ελεγκτής βρίσκεται εντός του πλαισίου αρμοδιοτήτων του ο Νίκος Αναστασιάδης αποκαλύπτει πως το θέμα των αρμοδιοτήτων το έχει επισημάνει και στον ίδιο τον Γενικό Ελεγκτή. Στη δε συνέντευξή του στον Πολίτη ο Νίκος Αναστασιάδης αναφέρεται στις νουθεσίες του προς τον ίδιο τον Γενικό Ελεγκτή. «Αυτό που θέλω να επισημάνω -και το έχω επισημάνει και στον ίδιο- είναι ότι δεν μπορεί να δεν επιτρέπεται σε κανένα των θεσμών να συμπεριφέρεται κατά τρόπον που να υποσκάπτει άλλους ανεξάρτητους θεσμούς της Δημοκρατίας».

Η απάντηση Οδυσσέα

Στα όσα αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη συνέντευξή του απάντησε ο Γενικός Ελεγκτής με ανάρτησή του στο Twitter. «Απόλυτα σεβαστές οι απόψεις του ΠτΔ ως αρχηγού της Πολιτείας, πλην όμως διαφωνώ με την εκτίμηση ότι εκφεύγω των συνταγματικών πλαισίων. Αν ο ΠτΔ το πιστεύει, το άρθρο 139 του Συντάγματος αποτελεί το κατάλληλο εργαλείο. Στην Έκθεση για την εφεδρεία ενσωματώθηκαν σχόλια του ΥπΑμ».

Η παραπομπή από πλευράς Γενικού Ελεγκτή στο άρθρο 139, όπως υποστηρίζεται από νομικούς, δεν είναι η ενδεδειγμένη για την επίλυση θεμάτων ενδεχόμενης συνταγματικής εκτροπής στο θέμα των αρμοδιοτήτων. Το άρθρο 139 του Συντάγματος καθορίζει το πλαίσιο επίλυσης θεμάτων «σύγκρουσης ή αμφισβήτησης εξουσίας ή αρμοδιότητος εγειρόμενης μεταξύ αυτών, ως και μεταξύ οιωνδήποτε οργάνων η αρχών της Δημοκρατίας». Το άρθρο 139 καθορίζει την διαδικασία προσφυγής ενώπιον του Ανωτάτου.

ΣΧΟΛΙΑ

Στην χώρα της Μπανανίας όπου εμείς ζούμε, με την διαφθορά, τις δολοπλοκίες και τα μαγειρέματα στην πλάτη όλων μας στην καθημερινή διάταξη και ατζέντα αυτής της κυβέρνησης, η προσπάθεια να εξοντώσουν τον μόνο άνθρωπο που βγάζει στην επιφάνεια τις κυβερνητικές βδελυγμίες της συνεχίζεται. Στην χώρα που οι πλούσιοι δεν είναι υπόλογοι στον νόμο η στην φορολογία, στην χώρα που κάνει 5 με 10 χρόνια να εκδικαστεί μια υπόθεση στα δικαστήρια από διεφθαρμένους δικαστές.
Τώρα μαζί με την κυβέρνηση μια κλίκα χώρκατων με τους-απογόνους τους, μας λυμαίνονται πουλώντας διαβατήρια (μαζί με την κόρη του Προέδρου) και κτίζοντας φουσκο-ουρανοξύστες.
Αγαπητοί συμπολίτες ξυπνήστε, σταματήστε να δέχεστε να σας περιπέζουν και να σας γαλεύκουν οι όποιοι Αναστασιάδηδες και Γεωργιάδηδες

Yiannos
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ