ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 09:02
29°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Πολιτική

Απαντά για το '23 και τη διαδοχή του ο Αναστασιάδης

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Απορρίπτει τα περί τρίτης θητείας και επιλογής του διαδόχου του, ενώ αναφορά κάνει και για τους «αχάριστους» ανεξάρτητους αξιωματούχους

«Στην πολιτική πρέπει να γνωρίζεις πότε να εισέρχεσαι αλλά να ξέρεις την ίδια ώρα και ταυτόχρονα πότε πρέπει να εξέρχεσαι», ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, κληθείς να σχολιάσει το κατά πόσο σκέφτεται να διεκδικήσει τρίτη θητεία σε συνέντευξη που έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

«Παραμένω μέχρι λήξεως της θητείας μου, δηλαδή της συμπλήρωσης δύο πενταετιών», σημείωσε χαρακτηριστικά. Αξίζει να σημειωθεί πως τα περί διεκδίκησης τρίτης θητείας άρχισαν να φημολογούνται μετά και την απόφαση του Προέδρου να μη διορίσει τελικώς τον Ιωνά Νικολάου στη θέση του γενικού εισαγγελέα. Ένας διορισμός που είχε προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων εντός του ΔΗΣΥ, ενώ casus belli αποτελούσε για το ΑΚΕΛ.

Δεν είμαι αυτοκράτορας να δίνω δακτυλίδι

Ο ίδιος κλήθηκε από τον δημοσιογράφο Σπύρο Χαριτάτο να τοποθετηθεί και για τις διεργασίες εντός κόμματος, δεδομένου ότι δεν θα επαναδιεκδικήσει. Αν δηλαδή έχει εκλεκτό. «Μου είναι αδιανόητο», απάντησε, «να νομίζω ότι μπορώ να επιβάλω, να δώσω δακτυλίδι σε κάποιον ώστε να χρήσω τον διάδοχό μου» σημείωσε ο κ. Αναστασιάδης.

Σημειώνεται ότι ήδη έχει αρχίσει η προεδρολογία, με πρώτο να θεωρείται –φυσιολογικά– το όνομα του προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου αλλά και του υπουργού Εξωτερικών και στενότατου συνεργάτη του Προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη.

Ο κ. Αναστασιάδης μίλησε και για τη σχέση του με τους ανεξάρτητους αξιωματούχους, βλέποντας αχαριστία από κάποιους εξ αυτών, οι οποίοι, όπως σημείωσε, θεωρούν ότι ήταν εκ Θεού δώρο ο διορισμός τους και όχι επειδή επιλέγηκαν από τον ίδιο. «Εκείνο που με ενοχλεί» σημείωσε, «είναι να ενεργούν κατά τρόπο απαράδεκτα εκδικητικό, αρνητικό, απλά για να διακριθούν ότι τα έβαλαν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας» κατέληξε.

Η θέση αυτή φέρεται να φωτογραφίζει τους δύο ανεξάρτητους αξιωματούχους με τους οποίους ήρθε σε κόντρα το τελευταίο διάστημα, τον γενικό ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη τον οποίο κατήγγειλε για ανάρμοστη συμπεριφορά αλλά και τον απερχόμενο γενικό εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ