ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 11:27
29°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Πολιτική

Δύο υποψηφιότητες υποβλήθηκαν για την δημαρχία στην Αγία Νάπα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Πρόκειται για τον νυν Αντιδήμαρχο Χρίστο Ζαννέτου και την Δημοτική Σύμβουλο Αιμιλία Ευαγγέλου Ξύδια

Δύο υποψηφιότητες, του Χρίστου Ζαννέττου και της Αιμιλίας Ευαγγέλου Ξύδια, υποβλήθηκαν την Δευτέρα για την αναπληρωματική εκλογή νέου Δημάρχου Αγίας Νάπας, ύστερα από την υπουργοποίηση του Γιάννη Καρούσου. Γύρω στις 09.30 το πρωί προσήλθε στο γραφείο του Εφόρου Εκλογής, Επάρχου Αμμοχώστου Γεώργιου Χρυσαφίνη, στο Παραλίμνι, ο εκτελών χρέη Δημάρχου Αγίας Νάπας, νυν Αντιδήμαρχος Χρίστος Ζαννέτου και υπέβαλε την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του για την πλήρωση της θέσης του Δημάρχου.

Πρόσθεσε πως «έχοντας πλήρη επίγνωση των καθηκόντων για τη θέση που διεκδικώ, μέσα από 13 χρόνια εμπειρίας στα κοινά του Δήμου και τα τελευταία τρία χρόνια από τη θέση του Αντιδημάρχου και ως Πρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης και Πρασίνου, θέλω να διαβεβαιώσω τους συμπολίτες μου ότι με τον ίδιο ζήλο θα συνεχίσω και θα διεκδικήσω με δύναμη και αποφασιστικότητα τη διατήρηση του Δήμου μας, ως η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου». Ανέφερε ακόμα ότι το όραμα του είναι «η Αγία Νάπα να καταστεί ο πρώτος τουριστικός προορισμός της Μεσογείου, να εξασφαλίζει την ευημερία των δημοτών και το μέλλον των παιδιών μας».

Ο κ. Ζαννέττου ευχαρίστησε όσους τον συνόδευσαν στα γραφεία της Επαρχιακής Διοίκησης Αμμοχώστου, όλους όσους τον στηρίζουν και ευχήθηκε σε όλους «Καλό Νέο Ετος». Απαντώντας σε ερώτηση ο υποψήφιος Δήμαρχος είπε πως «η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν να διεκδικήσουμε την αυτονομία του Δήμου Αγίας Νάπας και εάν αυτό δεν γίνεται εφικτό, μέσα στα πλαίσια της στήριξης της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να συνενωθούμε μαζί με τον Δήμο Σωτήρας και τηn κοινότητα Λιοπετρίου. Υπήρξε και μία δεύτερη συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου στην οποία επιβεβαιώθηκε ομόφωνα η συγκεκριμένη απόφαση και είναι με αυτήν που βαδίζουμε» είπε και διαβεβαίωσε τους δημότες ότι «θα στηρίξω το εφικτό και αυτό που πρέπει να γίνει για τη διατήρηση του Δήμου μας».

Μία ώρα αργότερα προσήλθε στην Επαρχιακή Διοίκηση Αμμοχώστου η Δημοτική Σύμβουλος Αγίας Νάπας, Αιμιλία Ευαγγέλου Ξύδια, η οποία υπέβαλε την υποψηφιότητα της και σε δηλώσεις της είπε πως «αυτή τη πολύ σημαντική στιγμή για μένα θέλω να διαβεβαιώσω τους συνδημότες μου ότι θα αφιερώσω τις δυνάμεις μου για να πετύχω τους στόχους μου που πιστεύω ότι είναι ταυτόχρονα και στόχοι του κάθε κατοίκου της Αγίας Νάπας».

Πρόσθεσε ότι «γνωρίζω τις δυσκολίες, γνωρίζω όμως τη δυνατότητα και τη θέληση μας να τις ξεπεράσουμε. Θα αγωνιστώ για να συνεχίσουμε πιο αποφασιστικά την πορεία μας όλοι μαζί για την Αγία Νάπα» είπε και κάλεσε όλους τους συνδημότες της «στις 12 Ιανουαρίου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα γιατί η Αγία Νάπα αξίζει, η Αγία Νάπα πρέπει να είναι ένας αυτόνομος Δήμος, η Αγία Νάπα πρέπει να είναι ένας Δήμος πρωταγωνιστής. Με καθαρές απλές, συλλογικές θέσεις θα διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο για την Αγία Νάπα του αύριο» είπε.

Απαντώντας σε ερώτηση η υποψήφια Δήμαρχος είπε πως «προτεραιότητα μας ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν να προχωρήσουμε σε ένα αυτόνομο Δήμο». Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ, ο Έπαρχος Αμμοχώστου, Γεώργιος Χρυσαφίνης, είπε ότι «μέχρι τις 12.30 δεν προσήλθε άλλο άτομο να υποβάλει υποψηφιότητα για τη Δημαρχία Αγίας Νάπας, ενώ θα δοθεί προθεσμία μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Τρίτης 31 Δεκεμβρίου 2019, για τυχόν ενστάσεις».

Πρόσθεσε ακόμα ότι «η αναπληρωματική εκλογή για ανάδειξη νέου Δημάρχου Αγίας Νάπας θα διεξαχθεί στις 12 Ιανουαρίου 2020 και σ’ αυτήν δικαίωμα ψήφου έχουν 3334 εκλογείς, εκ των οποίων 2687 είναι Κύπριοι και 647 Κοινοτικοί, οι οποίοι θα κατανεμηθούν σε 4 εκλογικά κέντρα. Οι κάλπες θα ανοίξουν στις επτά το πρωί μέχρι τις έξι το απόγευμα με διάλειμμα μίας ώρας από τις 12 μέχρι τη μία το μεσημέρι».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ