ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
Πολιτική

Ερντογάν: Αν χρειαστεί στη Μεσόγειο θα μιλήσουμε με γλώσσα που καταλαβαίνουν

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

«Είναι απαράδεκτο να διεκδικούν δικαιώματα εκείνοι που δεν φέρουν κανένα μερίδιο σε εκείνη την περιοχή»

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τοποθετήθηκε για το ζήτημα της κυπριακής ΑΟΖ, όπως μετέδωσε η Ülke Tv-Haber 7, το οποίο διατηρεί στενές σχέσεις με την τουρκική κυβέρνηση.

Ερωτηθείς για το τι είδους μέτρα λαμβάνονται απέναντι στις ε/κ κινήσεις αφού συνεχίζονται οι γεωτρήσεις της Κυπριακή Δημοκρατίας, ο κ. Ερντογάν σημείωσε πως «λαμβάνουμε μέτρα μέσα στα πλαίσια του νόμου. Και από τώρα και στο εξής θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε (την προσπάθεια) με αυτό τον τρόπο. Ωστόσο, σε περίπτωση παραγόντων που αγνοούν το δίκαιο (διεθνές), ξέρουμε να μιλήσουμε όποια γλώσσα καταλαβαίνουν οι ίδιοι».

Την ίδια στιγμή πρόσθεσε πως είναι απαράδεκτο να διεκδικούν δικαιώματα εκείνοι που δεν έχουν κανένα μερίδιο σε εκείνη την περιοχή. Άλλωστε, η ''Νότια Κύπρος'' όπως ονόμασε την Κυπριακή Δημοκρατία, μέχρι σήμερα δεν κινήθηκε ποτέ με βάση το διεθνές δίκαιο και Οι Ε/κ, επιχειρούν να εκφοβίσουν την ΤΔΒΚ».

Καταλήγοντας επισήμανε πως η Ε.Ε. δεν είναι ειλικρινής και στο Bürgenstock η «ΤΔΒΚ» υπέστη μια μεγάλη αδικία και πρόσθεσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία ενώ είπε όχι στο σχέδιο Ανάνα έγινε μέλος με την ΕΕ, σε αντίθεση με την «ΤΔΒΚ» η οποία πάρα το ναι στο δημοψήφισμα το 2004 παρέμεινε εκτός Ε.Ε. Όσο αφορά την οικονομική ενίσχυση που λαμβάνουν τα κατεχόμενα από την Ε.Ε., η Ένωση δεν έχει καταθέσει το ποσό που υπό κανονικές συνθήκες έπρεπε να είχε καταβάλει. «Εμείς τώρα πώς να πιστέψουμε σε αυτήν την Ε.Ε.; Αυτοί δεν είναι ειλικρινείς. Όλοι τους είναι εκβιαστές».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ