ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
Πολιτική

Ερντογάν: Οι Τ/κ να δώσουν ένα μάθημα στον Ακιντζί

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Απάντηση στη δήλωση του Τ/κ ηγέτη έδωσε ο Τούρκος πρόεδρος: «Πρέπει να γνωρίζει τα όριά του»

Επίθεση κατά του Μουσταφά Ακιντζί εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Τουρκίας το μεσημέρι της Κυριακής. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τοποθετήθηκε για την επίμαχη δήλωση του κ. Ακιντζί σχετικά με την τουρκική εισβολή στη Συρία, μετά από ερώτηση δημοσιογράφου.

«Δηλώνω ξεκάθαρα ότι η δήλωση του κ. Ακιντζί δείχνει ότι δεν γνωρίζει τα όριά του. Υπάρχει κάποιος άλλος στον κόσμο που μάχεται για λογαριασμό των Τ/κ, για να γίνει κράτος εκτός από εμάς; Κανένας!» και πρόσθεσε: «Ο Ακιντζί παρασύρεται προς ένα επικίνδυνο μέρος. Πρέπει να γνωρίζει τα όριά του. Ο ίδιος πρέπει να τα γνωρίζει. Το αξίωμά του δεν αποκτήθηκε με τη δική του δύναμη. Δημιουργήθηκε με βάση τον αγώνα της Τουρκικής Δημοκρατίας».

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Ερντογάν τόνισε πως «πιστεύω ότι οι Τ/κ θα δώσουν το απαραίτητο μάθημα (στον Ακιντζί).

«Εκρηκτικό» κλίμα στα Κατεχόμενα

Παρόμοιο μήνυμα προς την τ/κ πλευρά, ο κ. Ερντογάν είχε στείλει και στην υπόθεση της εφημερίφας «Αφρίκα», όταν είχε κάλεσε τα πλήθη να διαμαρτυρηθούν για δημοσίευμά της που αναφερόταν σε τουρκική εισβολή στη Συρία τον Ιανουάριο του 2019. Λίγο μετά το κάλεσμά του, εξαγριωμένα πλήθη επιτέθηκαν στα γραφεί της εφημερίδας «Αφρίκα», στο κτήριο της «βουλής» και στον κ. Ακιντζί.

Τέλος, ας σημειωθεί ότι λίγο πριν από την έκτακτη συνεδρίαση του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ), ο πρώην «πρωθυπουργός» Φερντί Σαμπίτ Σογιέρ εξέφρασε προβληματισμό για το κλίμα που επικρατεί στην τ/κ Δεξιά και τη σύσκεψη, με το σκεπτικό ότι κάποιοι εθνικιστές δεν αποκλείεται να επιχειρήσουν να επωφεληθούν από τις περιστάσεις για να πλήξουν τον κ. Ακιντζί, ακόμη και να στερήσουν την ιδιότητα του Τ/κ διαπραγματευτή από τον ίδιον.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ