ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 20:15
29°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Πολιτική

Κενεβέζος: Δεν κάνουμε την ανάγκη φιλοτιμία επειδή είμαστε μικροί

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Δόρυ και ασπίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας οι αξίες της

“Παρά το νεαρό της ηλικίας της η Κυπριακή Δημοκρατία κατάφερε, μέσα από τις δυσκολίες, να καταστεί παρούσα και συμμέτοχη στις εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ανατολική Μεσόγειο και να είναι κομμάτι και συμμαχιών και συνεργασιών που στόχο έχουν την προώθηση της ειρήνης, της αλληλεγγύης και της ασφάλειας στην περιοχή”. Αυτό δήλωσε ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, Κυριάκος Κενεβέζος, μιλώντας στην εκδήλωση που πραγματοποίησε, το βράδυ της Τρίτης, η Πρεσβεία της Αθήνας στο Μέγαρο Μουσικής για τα 59 χρόνια από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο κ. Κενεβέζος πρόσθεσε ότι οι συνεργασίες αυτές γίνονται όχι στη βάση συμφερόντων αλλά στη βάση αρχών που έμαθε, όλα αυτά τα χρόνια, η Κυπριακή Δημοκρατία να υπηρετεί. “Δεν κάνουμε την ανάγκη φιλοτιμία επειδή είμαστε μικροί. Τις ίδιες αρχές και αξίες θα υπηρετούσαμε ακόμα και αν ήμασταν ένα μεγάλο και ισχυρό κράτος”, είπε ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχοντας ως δόρυ και ασπίδα τις αξίες αυτές παλεύει για την επίλυση του Κυπριακού με μια συμφωνία που θα εξασφαλίζει συνθήκες ειρήνης και ασφάλειας για όλους τους κατοίκους του νησιού, μια λύση που δεν θα αδικεί κανέναν και θα ικανοποιεί τις ανησυχίες όλων. “Επιδιώκουμε την επανέναρξη των συνομιλιών με στόχο να μην οδηγηθούν εκ νέου σε αδιέξοδο και ναυάγιο. Να είναι καλά προετοιμασμένες και να έχουν προοπτική θετικής κατάληξης γιατί κάθε φορά που οδηγούμαστε σε ναυάγιο, εμείς ήμαστε οι χαμένοι”, σημείωσε ο Κυριάκος Κενεβέζος.

Ακολούθησε η συναυλία «Περί της ακριβής χώρας… με τους καταξιωμένους ερμηνευτές Βασίλη Λέκκα και Κώστα Χατζηχριστοδούλου. Συμμετείχαν η Άντρια Σουρουλλά Θεοδώρου και οι μουσικοί, Ρία Αναστασίου (βιολοντσέλο), Κωνσταντίνος Μακαρίτης (φλάουτο), Βασίλης Παπαδόπουλος (μπουζούκι), Κώστας Χαλλούμας (κοντραμπάσο), Βασίλης Χατζηλούκας (κιθάρα). Στο πιάνο ήταν ο συνθέτης Βάσος Αργυρίδης ο οποίος είχε και την καλλιτεχνική διεύθυνση της εκδήλωσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ