ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
Πολιτική

Κίνημα Οικολόγων: Τι μπορούμε να περιμένουμε από την ΕΕ έναντι της προκλητικής Τουρκίας;

Newsroom K

Ίσως ο Πρόεδρος οφείλει να επανασχεδιάσει την στρατηγική του, αναφέρει σε ανακοίνωση του το κόμμα

Στην συνέντευξη του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη στην Καθημερινή περιλαμβάνεται μια ενδιαφέρουσα ομολογία σχετικά με την αδυναμία της Ε.Ε. να εφαρμόσει μια ενιαία πολιτική θέση έναντι της Τουρκίας. Αυτό που έπεται λογικά ως ερώτημα είναι γιατί να περιμένουμε ότι τις επόμενες λίγες μέρες, και επί της προεδρίας μιας φιλικής προς τα συμφέροντα της Τουρκίας, Γερμανίας θα αλλάξει κάτι σε αυτό;, αναφέρει σε ανακοίνωση του το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών. 

Αυτούσια η ανακοίνωση

Στην συνέντευξη του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη στην Καθημερινή περιλαμβάνεται μια ενδιαφέρουσα ομολογία σχετικά με την αδυναμία της Ε.Ε. να εφαρμόσει μια ενιαία πολιτική θέση έναντι της Τουρκίας.
Αυτό που έπεται λογικά ως ερώτημα είναι γιατί να περιμένουμε ότι τις επόμενες λίγες μέρες, και επί της προεδρίας μιας φιλικής προς τα συμφέροντα της Τουρκίας, Γερμανίας θα αλλάξει κάτι σε αυτό;

Δεν υπάρχει τίποτα που να προμηνύει ότι η ΕΕ και ιδιαίτερα η Γερμανία θα εφαρμόσουν μια πιεστική (και κυρίως πειστική) πολιτική προς αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας.

Ίσως θα βοηθούσε αν ο Πρόεδρος σταματήσει με κάθε ευκαιρία να διαλαλεί ότι είμαστε τόσο πολύ αδύναμοι που δεν θα προτάξουμε καμία αντίσταση. Που είναι η αποτρεπτική άμυνα για την οποία πληρώνει από το υστέρημά του ο Κύπριος φορολογούμενος; Που βρίσκονται οι ισχυροί στρατηγικοί μας σύμμαχοι στους οποίους έχει παραχωρήσει η Κυπριακή Δημοκρατία στρατιωτικές διευκολύνσεις;

Ίσως ο Πρόεδρος οφείλει να επανασχεδιάσει την στρατηγική του.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ