ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
Πολιτική

Πηγές Ε.Ε στην «Κ»: Δεν ισχύει η λίστα με τα χαρτοφυλάκια νέων Επιτρόπων

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Πρόκειται για υποθέσεις η δημοσίευση ονομάτων που φέρεται να αναλαμβάνουν συγκεκριμένους τομείς λένε οι ίδιες πηγές

Ένα εικοσιτετράωρο από τη δημοσίευση ονομάτων που εμφανίζονται να αναλαμβάνουν συγκεκριμένα χαρτοφυλάκια Επιτρόπων της Κομισιόν, πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διαψεύδουν το τηλεγράφημα του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΚΥΠΕ). Πηγές από τις Βρυξέλλες που μίλησαν στην «Κ», κατηγορηματικά μας ανέφεραν πως το περιεχόμενο του δημοσιεύματος, το οποίο έτυχε ευρείας αναπαραγωγής κυρίως στον ηλεκτρονικό τύπο, δεν απηχεί την πραγματικότητα.

Άλλες πηγές υποστηρίζουν πως οι νέοι Επίτροποι της Κομισιόν έχουν κλειδώσει και οι ίδιοι γνωρίζουν τα χαρτοφυλάκια που αναλαμβάνουν, ωστόσο δεσμεύονται με όρους εμπιστευτικότητας να μην υπάρξουν διαρροές μέχρι τις επίσημες ανακοινώσεις. Με βάση τη λίστα που δημοσιεύθηκε, το χαρτοφυλάκιο Διαστήματος και Άμυνας δινόταν στον Μαργαρίτη Σχοινά, νυν εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπή, κάτι το οποίο δεν θα γίνει.

Επίσημες ανακοινώσεις

Τα χαρτοφυλάκια των νέων Επιτρόπων αναμένεται να ανακοινωθούν επίσημα την ερχόμενη Τρίτη, από την πρόεδρο της Κομισιόν Φον Ντερ Λάιεν. Το δημοσίευμα του ΚΥΠΕ έδινε στην Επίτροπο της Κυπριακής Δημοκρατίας Στέλλα Κυριακίδου το χαρτοφυλάκιο για την προστασία των καταναλωτών και την υγεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ