ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 14:31
32°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Πολιτική

Πρώην και νυν ΥΠΟΙΚ αντιδρούν κατά Άντρου

Newsroom K

Οι αναφορές του ΓΓ ΑΚΕΛ στην οικονομία πήραν απαντήσεις από Χ. Γεωργιάδη και Κ. Πετρίδη

Την αντίδραση της Κυβέρνησης και του ΔΗΣΥ προκάλεσαν οι αναφορές του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ, Άντρου Κυπριανού, περί αλλαγής της πορείας της οικονομίας. Πρώην και νυν Υπουργός Οικονομικών, έσπευσαν να απαντήσουν στον κ. Κυπριανού. Ο μεν Χάρης Γεωργιάδης, με ανάρτησή του στο Twitter, έκανε λόγο για επιστροφή στην κρίση, ενώ ο δε Κωνσταντίνος Πετρίδης, με γραπτή του δήλωση, λέει ότι ο κ. Κυπριανού επιλέγει να εξαπολύει επίθεση κατά της Κυβέρνησης, την ώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση επιβεβαιώνει τη θετική προοπτική της κυπριακής οικονομίας.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ μιλούσε το Σάββατο 15/02 στο πρώτο Οικονομικό Φόρουμ που διοργάνωσε το κόμμα. Μεταξύ άλλων, ο Άντρος Κυπριανού, τοποθετήθηκε κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, λέγοντας ότι «σε συνδυασμό με τη συνολική οικονομική πολιτική που ακολούθησε η Κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια με πρόσχημα την κρίση, επιβλήθηκαν καθολικές μειώσεις μισθών στους εργαζόμενους, μειώθηκαν στο ελάχιστο οι δαπάνες του κράτους για αναπτυξιακά έργα, συρρικνώθηκε σημαντικά το κοινωνικό κράτος, αλλοιώθηκε ο χαρακτήρας της συνεργατικής οικονομίας και θεμελιώθηκε ως κυρίαρχη άποψη ο μύθος ότι κάθε τι δημόσιο είναι κακό και διεφθαρμένο». Μάλιστα, είπε ότι «οι συνθήκες στην αγορά εργασίας επιδεινώθηκαν σημαντικά. Εργασία με περιορισμένα δικαιώματα, απορυθμισμένα ωράρια και ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, είναι τα φαινόμενα που επικρατούν σήμερα», ενώ η οικονομία αδυνατεί να προσφέρει συνθήκες ευημερίας στο σύνολο της κοινωνίας. Μάλιστα, δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά στην μη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου για την πλειοψηφία της κοινωνίας, παρά την επάνοδο σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, σε συνδυασμό και με τις ευνοϊκές εξωτερικές συνθήκες από το 2016 και μετά.

Βεβαίως, ο Άντρος Κυπριανού δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο πρόγραμμα των πολιτογραφήσεων. Αρχικά, είπε ότι οι πολιτογραφήσεις βοήθησαν την κυπριακή οικονομία σε δύσκολες στιγμές. Στην συνέχεια, ωστόσο, τόνισε ότι έγινε κατάχρηση του προγράμματος και εμπλοκή του ονόματος της οικογένειας του Προέδρου της Δημοκρατίας σε αυτό, με αποτέλεσμα την δυσφήμιση της Κύπρου στο εξωτερικό.

Οι αντιδράσεις

Μετά τις παραπάνω αναφορές του, ο κ. Κυπριανού κατέληξε στο ότι «μπροστά σε αυτή την κατάσταση η ανάγκη αλλαγής της πορείας της οικονομίας και της πάλης για διαφορετική Ευρώπη γίνεται επιτακτική». Η αναφορά του αυτή, ήταν η αιτία ο τέως Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, να τοποθετηθεί μέσω ανάρτησής του στο Twitter. Όπως ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, «ο ΓΓ του ΑΚΕΛ θέλει, λέει, αλλαγή πορείας στην οικονομία. Προφανώς για να μας οδηγήσει ξανά στην κρίση, την βαθιά ύφεση, την ανεργία, την αβεβαιότητα και σε όλα όσα επιβάρυναν τους πολίτες και την προοπτική της χώρας μας».

Ο διάδοχός του, Κωνσταντίνος Πετρίδης, εξέδωσε γραπτή δήλωση, μέσω της οποίας επισημαίνει ότι «την ώρα που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαιώνει τους ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης και την θετική προοπτική της Κυπριακής οικονομίας, την δραστική μείωση της ανεργίας αλλά και την εμπέδωση θετικού οικονομικού κλίματος, το ΑΚΕΛ δια του Γενικού του Γραμματέα επιλέγει να επιτεθεί όχι μόνο στην Κυβέρνηση αλλά στην ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση για τις πολιτικές της». Ακολούθως, ξεκαθαρίζει ότι η Κυβέρνηση είναι προσηλωμένη «στην Ευρωπαϊκή οικογένεια και στις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της οποίας η Κύπρος αποτελεί ένα εποικοδομητικό εταίρο.

Άλλωστε, είναι μέσω αυτών των πολιτικών που στα κράτη μέλη της ΕΕ παρέχεται η καλύτερη προστασία στα δικαιώματα των εργαζομένων, απευθύνονται καλύτερα τα κοινωνικά ζητήματα, και υπάρχουν οι πιο αυστηροί κανονισμοί για την προστασία του περιβάλλοντος σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο μέρος στον πλανήτη. Και είναι αυτές τις πολιτικές που υποστηρίζουν και συνδιαμορφώνουν όχι μόνο τα κεντροδεξιά αλλά και τα κεντροαριστερά κόμματα και κυβερνήσεις στην Ευρώπη».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑ

ΤΟ ΔΙΣ ΕΞΑΜΑΡΤΕΙΝ…
Οπωσδήποτε, με τις εμπειρίες, που ελπίζω να αποκτήσατε, στη διαχείριση των οικονομικών του Κράτους, κατά την Ακελική διακυβέρνηση του 2018 - 2023, θα πρέπει να διακατέχεστε από απόλυτη βεβαιότητα πως οι Κύπριοι πολίτες θα ενθουσιαστούν να σας εμπιστευθούν, εκ νέου, τη διακυβέρνηση του Κράτους!
Για να εκπληρώσετε, βεβαίως, βεβαίως, το θεάρεστο έργο σας, σύμφωνα με τις Αρχές του, αλήστου μνήμης Κομμουνισμού, τις οποίες πρεσβεύετε!

YIANNOULIS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ