ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 12:03
12°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Προσφορές

Aφιέρωμα: Eκδρομές του κρασιού

Newsroom K

Την Κυριακή 21 Iουλίου μαζί με την «Κ»

13 Οινοποιεία: Προορισμοί για εξορμήσεις και πλούσιες γευστικές εμπειρίες, από την ορεινή Λευκωσία, τα κρασοχώρια της Λεμεσού ως την Παναγιά της Πάφου.

Το κρασί στην Κύπρο είναι παλιά υπόθεση, τόσο παλιά όσο το λάδι. Τα τελευταία χρόνια οι οινοπαραγωγοί ξεκίνησαν να προωθούν οργανωμένα το κρασί τους προτείνοντας ελκυστικές περιοχές για οινοτουρισμό. Στη μεγαλόνησο μπορεί να μην υπάρχουν τα κάστρα και τα οργανωμένα κτήματα όπως στη Γαλλία, αλλά οι διαδρομές του κρασιού είναι και εδώ συναρπαστικές!

Ο οινοτουρισμός αποτελεί σημαντική παράμετρο στη βιώσιμη ανάπτυξη του κρασιού, μια μοναδική ευκαιρία να δημιουργήσει ο παραγωγός μια σχέση με τον καταναλωτή που θα εξελιχθεί σε βάθος χρόνου, ενώ παράλληλα θέλει να αποδείξει και την πραγματική συνεισφορά του στην τοπική κοινωνία.

Σύμφωνοι, έχει ακόμα πολλά βήματα να διανύσει ο οινοτουρισμός, υπάρχουν όμως αρκετά οινοποιεία-προορισμοί με φιλόξενες εγκαταστάσεις, προγράμματα επισκέψεων για ξεναγήσεις στους αμπελώνες και γευσιγνωσία κρασιών που μάς ανοίγουν τις πύλες τους για να τα γνωρίσουμε από κοντά σε μονοήμερες εκδρομές. Xορηγός αφιερώματος: Kτήμα Βασιλειάδη

Στο ίδιο πακέτο της «Καθημερινής» θα βρείτε το νέο τεύχος του lifestyle περιοδικού «Beautiful People» και το πρώτο τεύχος της νέας σειράς του Disney «H μαγεία της οικονομίας».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ