ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«Κ» Story: Αμπράμοβιτς: Στην Τουρκία έδεσαν και τα δύο σούπερ γιοτς του, το «Eclipse» και το «My Solaris»

Δείτε τα σκάφη του Ρώσου κροίσου που, για να αποφύγουν τις κατασχέσεις μετά τις κυρώσεις της Δύσης, έπιασαν λιμάνι στην Τουρκία

Τα διαμάντια των θαλασσών, τα δύο εντυπωσιακά superyachts του Ρώσου δισεκατομμυριούχου, Ρομάν Αμπράμοβιτς, που συνολικά κοστίζουν πάνω από 1.5 δισ. δολάρια, έχουν πιάσει λιμάνι στις τουρκικές ακτές, καθώς είναι αντιμέτωπος με κυρώσεις σε ΕΕ και Βρετανία, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Εclipse: Το «διαμάντι»

Ο λόγος για το Eclipse, ένα σούπερ γιοτ με μήκος 533 πόδια, που ανήκει στον 55χρονο δισεκατομμυριούχο, εντοπίστηκε στα νερά ανοιχτά του Μαρμαρά την Τρίτη και λίγο αργότερα το Solaris, με μήκος 458 πόδια, το οποίο αναχώρησε από τη Βαρκελώνη στις 8 Μαρτίου και δέθηκε στο τουριστικό θέρετρο της Αλικαρνασσού.

Το σούπερ γιοτ Eclipse που ανήκει στον Ρώσο μεγιστάνα, από το 2010, έχει μήκος 162.5 μέτρα και πλάτος 22 μέτρα. Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο και ένα από τα πιο ακριβά σούπερ γιοτς στον κόσμο.

Το γιοτ διαθέτει 11 καμπίνες και σουίτες, με δυνατότητα φιλοξενίας έως και 30 επισκέπτες και ένα πλήρωμα 92 ατόμων. Η κύρια σουίτα, που βρίσκεται στο πέμπτο επίπεδο του γιοτ, καταλαμβάνει μόνη της μια έκταση 152 τετραγωνικών μέτρων.

Το γιοτ διαθέτει επίσης γυμναστήριο, πίστα χορού, υποβρύχια φώτα, beach club, σύνδεση Wi-Fi, σαλόνι ομορφιάς, γκαράζ, τζακούζι στο κατάστρωμα και πολλά άλλα.

Επιπλέον, το Eclipse διαθέτει δύο ελικοδρόμια και μία πισίνα 16 μέτρων, που μπορεί να μετατραπεί σε πίστα. Αυτό το μηχανοκίνητο σούπερ γιοτ μπορεί να φιλοξενήσει τρία ελικόπτερα, τα δύο στα δύο ελικοδρόμια και το τρίτο σε ένα υπόστεγο αποθήκευσης που βρίσκεται κάτω από το μπροστινό κατάστρωμα. Επιπλέον, το Eclipse περιέχει εσωτερικά ασανσέρ, έξι βοηθητικά φουσκωτά και ένα εξωτερικό τζάκι. Το σκάφος διαθέτει, επίσης, μία θέση για ένα ιδιωτικό υποβρύχιο τριών ατόμων, που μπορεί να φτάσει σε βάθος περίπου 50 μέτρων.

Eclipse: Το θαύμα της προηγμένης τεχνολογίας

Το Eclipse θεωρείται ένα από τα πιο προηγμένα σε τεχνολογία γιοτ, σε όλο τον κόσμο. Το σκάφος διαθέτει τα τελευταίας τεχνολογίας χαρακτηριστικά ασφαλείας που περιλαμβάνουν αισθητήρες κίνησης, αλεξίσφαιρο γυαλί και αντιβαλλιστική άμυνα.

Σύμφωνα με αναφορές, το Eclipse διαθέτει ένα σύστημα anti-paparazzi που ανιχνεύει τη χρήση ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών για κλικ στις φωτογραφίες του σκάφους. Χρησιμοποιώντας λέιζερ, το σύστημα ανιχνεύει ψηφιακές κάμερες και διακόπτει μια πιθανή φωτογραφία του γιοτ, καθώς αυτά τα υπέρυθρα φώτα μπορούν να το κάνουν ασταθές.

Με όλες αυτές τις εγκαταστάσεις ενσωματωμένες, η συντήρηση του Eclipse δεν είναι λιγότερο δαπανηρή υπόθεση. Σύμφωνα με το marineinsight.com, απαιτείται ετήσια δαπάνη άνω των 60 εκατομμυρίων δολαρίων για τη συντήρηση αυτού του πολυτελούς σκάφους, ενώ λέγεται ότι ο Ρομάν Αμπράμοβιτς χρεώνει περίπου 175.000 λίρες για κάθε ημέρα ενοικίασής του.

My Solaris

Παρότι μικρότερο από το Eclipse, το Solaris, το σκάφος των 140 μέτρων που πλέει με σημαία Βερμούδων, το οποίο παραδόθηκε στον Ρομάν Αμπράμοβιτς μόλις πέρυσι, έχει 18 καμπίνες σε οκτώ decks και απαιτεί προσωπικό 60 ατόμων για να προσφέρει ένα άνετο ταξίδι σε έως και 36 φιλοξενούμενους.

Έχει, βέβαια, ό,τι θα περίμενε κανείς από το superyacht ενός κροίσου με περιουσία 13 δισ. δολαρίων, από γυμναστήριο και σπα, έως και μεγάλη πισίνα, beach club, καθώς και 20 jet skis και τουλάχιστον ένα ελικόπτερο.

Διαθέτει και υποβρύχιο, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως όχημα διαφυγής για τον ίδιο τον Αμπράμοβιτς.

Με δυνατότητες παγοθραυστικού, αυτός ο «Γολιάθ» των θαλασσών διαθέτει σύστημα εντοπισμού πυραύλων, αλεξίσφαιρα παράθυρα και θωρακισμένη προστασία. Σαν το Eclipse, διαθέτει και αυτό μέχρι και σύστημα anti-paparazzi, το οποίο χρησιμοποιεί λέιζερ για να εντοπίζει τις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές και να εμποδίζει τις λήψεις τους, αφού τα υπέρυθρα φώτα του το «κρύβουν» από τους αδιάκριτους φακούς.

Σε αυτά τα συστήματα ασφαλείας έρχεται να προστεθεί και το anti-drone, που εντοπίζει «εισβολείς» έως και 20 χιλιόμετρα μακριά, δίνοντας τις συντεταγμένες τόσο του drone όσο και του πιλότου του.

Μοντάζ Σάββας Κωνσταντίνου

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Stories: Τελευταία Ενημέρωση

Δείτε τη φυλακή Saint-Gilles που μοιάζει με φρούριο, όπου οδηγήθηκε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού ...
Της Έλενας Αποστόλου
 |  STORIES